Târgu-Jiu: Foto şi Video/ Bugetarii gorjeni îşi strigă disperarea la mitingul de la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unii sindicalişti s-au înarmat cu pancarte
Unii sindicalişti s-au înarmat cu pancarte

Nemulţumiţi de faptul că problemele nu le-au fost luate în seamă, peste 700 de sindicalişti au plecat azi-noapte din faţa Parcului Municipal şi  a Şcolii Generale „Constantin Săvoiu“ pentru a protesta în Capitală.

Liderii de sindicat  din Gorj au trebuit să găsească soluţii după ce ieri, patronii firmelor de transport din Târgu-Jiu, au refuzat să le închirieze autocare. „Pur şi simplu ne-au sunat să ne anunţe că şoferii autocarelor vor fi controlaţi pe traseu de către ARR şi că li se vor ridica licenţele. Am stat de vorbă şi cu alţi patroni mai curajoşi care nu au ţinut cont de ameninţări. Până la urmă, mergeam şi cu maşinile personale“, a declarat preşedintele CNSLR Frăţia Gorj, Valentin Popa. Azi-noapte, peste 700 de protestatari afiliaţi la Confederaţia Natională a Sindicatelor Libere din România – „Frăţia,” Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA”, Blocul Naţional Sindical, Confederaţia Sindicatelor Democratice din România, Confederaţia Sindicală Naţională „Meridian” au plecat cu 11 autocare şi patru microbuze spre Bucureşti, în ziua dezbaterii în Parlament a moţiunii de cenzură, susţinând împreună o schimbare a actualului Executiv.

Sindicalişti
Poliţişti

O patrulă de poliţişti şi jandarmi a întocmit o listă numerele de înmatriculare a mijloacelor de transport. 

Sindicaliştii gorjeni au plecat pentru a treia oară în capitală să mai tragă un semnal de alarmă cu privire la măsurile de austeritate. Dascălii, personalul sanitar, angajaţi ai Consiliului Judeţean, angajaţi ai Penitenciarului Târgu-Jiu precum şi pensionarii îşi vor striga astăzi disperarea în faţa Executivului. Marşul a început deja la ora 11.00 şi se desfăşura pe traseul Piaţa Victoriei-Piaţa Romană-Piaţa Unirii-Piaţa Constituţiei.

sindicalisti

Angajaţii Penitenciarului Târgu-Jiu au pregătit o pancartă mare pe care scria „Un fleac, ne-aţi ciuruit“

Cele cinci confederaţii sindicale spun împreună:


   1. NU disponibilizărilor
   2. Nu îngheţării pensiilor
   3. NU modificării Codului Muncii
   4. NU salariilor de mizerie
   5. NU creşterii vârstei de pensionare.

 Dascălii au fost singurii care nu s-au înarmat cu pancarte tocmai ca să nu fie întorşi din drum

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite