Târgu-Jiu: Brazii de Crăciun, la acelaşi preţ ca anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Cobeliţă speră că va câştiga din vânzarea de brazi ca şi anul trecut. FOTO: SS
Vasile Cobeliţă speră că va câştiga din vânzarea de brazi ca şi anul trecut. FOTO: SS

 „Voi scoate profituri mari din afacerea cu brazi“, spune Vasile Cobeliţă, care a adus la vânzare primii pomi de Crăciun.

La acelaşi preţ ca şi anul trecut, dar mult mai devreme, brazii de Crăciun au început să apară în pieţele din Gorj. Comercianţii de molizi vor scoate abia săptămâna viitoare marfa pe motiv că această specie se usucă mai repede. În târgul amenajat în Piaţa Litovoi din municipiul Târgu-Jiu, câţiva comercianţi aveau la vânzare doar brazi naturali autohtoni.
Vestea bună este că, din cauza efectelor crizei economice, preţurile au rămas aceleaşi ca şi cele practicate în 2008. Preţul unui brad porneşte de la 50 lei şi ajunge până la 100 de lei, în funcţie de mărime. Vasile Cobeliţă este primul comerciant venit cu brazi în Piaţa Litovoi din Târgu-Jiu. Acesta speră că va scoate venituri frumoase din afacerea cu brazi, aşa cum a făcut şi anul trecut.

Buget limitat pentru bradul de Crăciun

„Anul trecut am vândut toţi brazii. Cred că şi anul acesta voi înregistra vânzări mari, chiar dacă e criză. Am venit primul, pentru că am sperat că voi vinde din brazii pe care i-am adus. Am aproape 200 de bucăţi şi cred că le voi da pe toate“, a declarat comerciantul.
Chiar dacă mai sunt aproape două săptămâni până la sfânta sărbătoare de Crăciun unii târgujieni au fost curioşi să afle ce preţuri au brazii naturali.
„Deocamdată sunt în trecere. Nu sunt adeptul a nimic din ce este artificial, oricât de comod şi ieftin ar fi. Voi cumpăra un brad natural, dar să fie până într-un milion. Îmi place mirosul de brad natural“, a spus Dumitru Dijmărescu.
În timp ce unii dintre gorjeni ţin morţiş ca în fiecare an să aibă în casă un brad natural, alţii îşi doresc dar nu au cu ce să-l cumpere. „Eu nu îmi permit să cumpăr un brad, însă mi-aş dori pentru că am doi copii. Am unul artificial şi îl voi împodobi şi anul acesta. E un brad mic, m-a costat mai puţin“, a spus Doina Frăţilă, din Târgu-Jiu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite