Târgu-Jiu: Brâncuşi Center, ridicat din donaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Aşa va arăta Centrul Brâncuşi
Târgu-Jiu: Aşa va arăta Centrul Brâncuşi

Imobilul în valoare de peste un milion de dolari va fi construit lângă Parcul Coloanei Infinitului. Banii pentru realizarea proiectului vin din donaţii, iar lucrările vor începe în 2011, având ca termen de finalizare un an.

Reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu au semnat un acord cu cele trei părţi implicate în proiect: The Infinitului Foundation, Ioana Banu Ertegün şi Ahmet Ertegün, din Bucureşti şi New York, şi the World Monuments Fund din New York. Majoritatea banilor, adică 1,25 de milioane de dolari, au fost donaţi de Ioana şi Ahmet Ertegün, care au scris proiectul şi au oferit terenul.

„Centrul de vizitare va fi o resursă pentru oraşul Târgu-Jiu şi pentru România şi va oferi vizitatorilor ocazia de a contempla Coloana Infinitului“, spune Ioana Ertegün.

Primăria asigură utilităţile

Fundaţia World Monuments participă la realizarea acestui proiect cu suma de 250.000 de dolari.  Primăria se va ocupa de utilităţi şi plata angajaţilor. „Acest proiect reprezintă un pas important în promovarea operei titanului de la Hobiţa şi ne dă ocazia de a arăta tuturor apartenenţa acestuia la meleagurile gorjene“, a precizat primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru. Clădirea, construită la o sută de metri distanţă de monument, va avea o înălţime de şase metri şi va fi situată cu trei metri mai jos faţă de nivelul Coloanei Infinitului.
Spaţiul de 1.400 de metri pătraţi va fi împărţit în două zone principale: centrul de vizitare, cu o expoziţie permanentă despre „Coloana Infinitului“, o cafenea, o librărie şi un birou de informaţii, precum şi un spaţiu destinat altor evenimente culturale organizate de către oraş. După finalizarea proiectului, centrul va fi donat Primăriei Târgu-Jiu.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite