Boschetarul care a vrut să dea foc Primăriei Târgu-Jiu şi-a găsit adăpost pentru următorii trei ani: LA PUŞCĂRIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Lăceanu a fost condamnat la închisoare de magistraţii Judecătoriei Târgu-Jiu. Hunedoreanul care trăia de mulţi ani pe străzile municipiului Târgu-Jiu va trebui să plătească şi despăgubiri civile pentru proprietarii garajelor distruse.

Bărbatul de 55 de ani a fost condamnat miercuri la trei ani de închisoare pentru distrugere. „Condamnă inculpatul Lăceanu Mircea la trei ani de închisoare. Deduce din pedeapsa stabilită perioada reţinerii şi arestării preventive începând cu 12 noiembrie 2011 la zi şi menţine starea de arest a inculpatului. Admite acţiunea civilă formulată de părţile civile Primăria Municipiului Târgu-Jiu, Neaţă Gheorghe şi Vieru Gheorghe. Obligă inculpatul Lăceanu Mircea la 840 lei cu titlu de despăgubiri civile către partea civilă Primăria Municipiului Târgu-Jiu. Obligă inculpatul Lăceanu Mircea la 7500 lei cu titlu de despăgubiri civile către partea civilă Neaţă Gheorghe. Obligă inculpatul Lăceanu Mircea la 1.000 lei cu titlu de despăgubiri civile către partea civilă Vieru Gheorghe. Ia act că partea vătămată Vînătoriu Romeo nu s-a constituit parte civilă. Obligă inculpatul la 1200 lei cheltuieli judiciare către stat", aceasta a fost sentinţa Judecătoriei Târgu-Jiu.

Bărbatul are posibilitatea să formuleze recurs în termen de zece zile. Mircea Lăceanu a ajuns în arest pe 12 noiembrie, după ce în timpul nopţii a incendiat garajul în care locuia de mulţi ani, pentru că primăria intenţiona să-l demoleze. Flăcările s-au extins şi la garajele din zonă. După aceste fapte, piromanul a mers la o benzinărie de unde a luat combustibil în sticle din plastic. Apoi s-a deplasat la sediul primăriei şi a aruncat benzina pe uşa instituţiei, după care i-a dat foc. Incendiul nu a durat decât câteva secunde, pentru că a fost stins de către paznicii primăriei.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite