Târgu-Jiu: Bolnavii gorjeni, aşteptaţi să se trateze în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bolnavii gorjeni pot să apeleze la serviciile unei mari clinici din Germania. O echipă formată din trei medici de la Clinica Mediclinic au vizitat astăzi mai multe secţii ale Spitalului Judeţean Târgu-Jiu, pentru a pune bazele unei colaborări.

Pacienţii care nu pot fi trataţi în Gorj sau la un alt spital pot sunt aşteptaţi să meargă în Germania pentru a se trata la Mediclinic, aplicând formularul 112. „Vrem să găsim o modalitate de colaborare prin care să vă putem ajuta şi a ne ajuta, prin care toată lumea să fie mulţumită, în sensul că populaţia să fie cât mai mulţumită şi rezultatele să fie cât mai bune. Concernul pe care îl reprezint este unul dintre cele mai puternice cinci din Germania şi voi încerca să-i conving pe cei care conduc această clinică de faptul că România are potenţial şi că are medici pregătiţi să lucreze oriunde. La ora actuală, 42 de medici din România lucrează în cadrul Mediclin, care oferă cursuri de învăţare intensivă a limbii germane“, a spus Alexander Tejas, medic român care lucrează în cadrul clinicii germane.

Aparatură pusă la dispozţie de clinica germană

Din anul 2014, pe baza cardului de sănătate asiguraţii români au posibilitatea să se trateze oriunde în Europa, iar plata serviciilor medicale se vor face între casele naţionale de sănătate.

image

Alexander Tejas a precizat că clinica pe care o reprezintă ar putea să pună la dispoziţia secţiilor de oncologie şi cardiologie aparatura necesară, precum şi pregătirea medicilor, pentru efectuarea de radioterapie şi, respectiv, cateterism. „Investiţia nu este mare şi se poate face. Nu se pune problema să se facă chirurgie cardiacă pentru că nu aveţi infrastructura necesară. În România sistemul este bolnav“.

Secţiile de onologie şi cardiologie au primit nota 2


Echipa de medici care au vizitat secţiile de ocnologie şi cardiologie şi au dat note celor două unităţi. Secţia de cardiologie a primit nota doi plus, iar cea de oncologie 2, în condiţiile în care sisetmul de notare în Germania este între 1 şi 6, iar 1 este cea mai mare notă. Alexander Tejas a mai fost însoţit de Muntaz Koksal, director la clinica de oncologie din Bonn, şi de Dietrich Gulba, medic cardiolog.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite