Târgu-Jiu: Blog despre oraşul vechi creat de bătrânii pasionaţi de calculator

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece bătrâni vor fi selectaţi să se ocupe de crearea unui blog despre centrul vechi al municipiului Târgu-Jiu. Vârstnicii vor fi aleşi dintre cei care au urmat sau urmează cursurile de calculator la Biblioteca Judeţeană Christian Tell.

Blog-ul va cuprinde fotografii, informaţii şi poveşti despre cădirile care mai există sau au fost demolate din centrul vechi al municipiului Târgu-Jiu. Proiectul iniţiat de către Biblioteca Judeţeană «Christian Tell». Directoarea instituţiei, Olimpia Bratu, spune că aşteaptă informaţii de la toţi locuitorii oraşului: „Blog-ul se va numi Târgu-Jiu – poveştile oraşului. Din rândul vârstnicilor care urmează cursurile de calculator vor fi selectate zece persoane care se vor ocupa de blog. Acestea vor fi învăţate să creeze un blog şi să folosească aparatul de fotografiat şi camera video. Mi-a venit ideea de la centrul vechi al oraşului despre care nu se ştie nimic. Aşteptăm ca toţi locuitorii oraşului care deţin fotografii sau informaţii despre clădirile vechi să ne sprijine“. Până în prezent, 36 de pensionari au urmat cursul de de iniţiere în calculatoare. Conducerea bibliotecii vrea să obţină o finanţare pentru acest blog. „Am depus o solicitare pentru a primi o finanţare de la Fundaţia IREX în valoare de 1500 de dolari din care vrem să cumpărăm o cameră video şi un aparat foto“, a menţionat Olimpia Bratu.

Străzile erau din pământ

image

Alexandru Simescu are 73 de ani şi urmează cursul de utilizare a calculatorului. Îi surâde ideea să contribuie la realizarea unui blog despre oraşul vechi: „Ideea este foarte bună şi voi contibui cu tot ceea ce pot. Voi căuta fotografii în albumele părinţilor. Îmi aduc aminte că în perioada celui de-al doilea război mondial zona centrală nu era pavată, iar primarul şi prefectul plecau din clădirea Palatului Administrativ cu trăsura, iar copiii, printre care mă număram şi eu ne agăţam de trăsură. Centrul ţinea de la biserică şi până unde este acum mazaginul Parângu. Acolo unde este Cinematograful Victoria ea un maidan şi jucam fotbal“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite