Blog creat de un preot pentru salvarea unei biserici monument istoric

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Biserica are o arhitectură aparte
Biserica are o arhitectură aparte

Preotul paroh Dragomir  Ţicleanu a creat un blog pentru restaurarea Bisericii Cocoanei din satul Frasinu, comuna Vladimir, lăcaş de cult declarat monument istoric, care se află într-o stare avansată de degradare.

Biserica Cocoanei are nevoie de mult mai multe lucrări pentru a nu fi lăsată pradă deteriorării, pentru a nu se pierde un locaş de cult de aproape 200 de ani, care așteaptă un semn de la cei care au puterea să facă ceva pentru a nu o lăsa pradă distrugerii. Pictura frescă în stilul neobizantin este atât de deteriorată încât abia mai pot fi recunoscuți sfinții. Pereţii sunt crăpaţi, lipiți pe alocuri cu ciment, cupola a crăpat atât de rău încât cei care intră se tem să nu se întâmple ceva rău. Mucegaiul încearcă să afecteze frumusețea lăcașului de cult, iar pentru că de multă vreme nu mai avuseseră loc aici slujbe, chiar și păsările și șoareci și-au găsit adăpost“, spune preotul pe blogul pe care l-a înfiinţat. 
Dragomir Ţicleanu face un apel pentru salvarea bisericii: „Creştinii care vor să ne ajute pot cere contul bancar al parohiei în care se pot face donaţii, trimiţând un email pe adresa mea: ticleanu_dragomir@yahoo.com. Să dea bunul Dumnezeu să găsim la domniile voastre sprijinul de care avem nevoie“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite