Târgu-Jiu: Blocurile din zona centrală îşi schimbă înfăţişarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O parte din blocurile din zona centrală din municipiul Târgu-Jiu vor căpăta o nouă înfăţişare până la începutul iernii. Investiţia se ridică la 2,7 milioane de lei, cea mai mare parte a fondurilor fiind asigurate de guvern prin programul de reabilitare termică.

Opt blocuri din zona centrală vor fi renovate şi vor avea un nou aspect. Lucrările au început în urmă cu puţin timp şi se vor încheia într-un termen de opt luni. Primul bloc care a intrat în proces de reabilitare este situat pe Calea Eroilor. Conducerea Primăriei Târgu-Jiu intenţionează ca, după modernizarea centrului oraşului care se va încheia în această primăvară, şi imobilele din această zonă să fie reabilitate. Raul Chiriac, şeful Serviciului de Investiţii din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, a precizat că fondurilor alocate pentru această lucrare se ridică la 2,7 milioane de lei: „Vor fi reabilitate blocurile cuprinse între Calea Eroilor şi strada Unirii. Primăria va suporta 30% din fonduri, adică în jur de 900.000 de lei, iar locatarii trebuie să contribuie cu 20%, respective 700.000 de lei. Era nevoie de o renovare a blocurilor din această zonă, mai ales că centrul oraşului a fost modernizat. Lucrările vor consta în hidroizolarea şi termoizolarea acoperişului şi a pereţilor exteriori, montarea de tâmplărie termoizolantă pe toate spaţiile comune şi balcoanele unde nu există. La aceste blocuri se vor efectua finisaje deosebite, dat fiind faptul că se află în zona centrală“.

Consumul se va reduce cu 30%

Potrivit reprezentanţilor primăriei, consumul de gaze se va reduce, în urma reabilitării blocurilor, cu 30%. Fiecare familie va contribui cu o sumă cuprinsă între 2000 şi 2500 de lei, în funcţie de suăprafaţa apartamentului. „Deocamdată nu ştim cât trebuie să plătim. Era necesară o asemenea lucrare pentru că se va face o economie importantă şi, în plus, se va schimba faţa centrului oraşului. Cred că e un proiect care trebuie continuat în tot oraşul“, a spus Valentin Popa, locatar.

Proiecte pentru alte 100 de blocuri

Primăria Târgu-Jiu mai are întocmite proiecte de reabilitare termică pentru alte 100 de blocuri din cartierele Traian, I.L. Caragiale, Unirii, şi 9 Mai. „În momentul în care se vor mai aloca fonduri vor demara lucrările şi la blocurile pentru care s-au întocmit proiecte“, a spus Raul Chiriac.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite