Târgu-Jiu: Blocurile care strică imaginea din centrul municipiului, reabilitate termic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Târgu-Jiu a aprobat modernizarea a nu mai puţin de opt blocuri, iar valoarea totală a investiţiei se ridică la aproape trei milioane de lei.

Autorităţile locale au primit bani pentru reabilitarea termică a opt blocuri din zona centrală a municipiului Târgu-Jiu. Până acum, au fost reabilitate aproximativ 20 de blocuri din mai multe zone ale oraşului, urmând ca în câteva săptămâni, după organizarea licitaţiei, să înceapă reabilitarea blocurilor care au expuse faţadele spre zona pietonală. Au fost alocaţi de la Guvern aproximativ 1, 4 milioane de lei, urmând ca restul de bani, până la 2, 8 milioane de lei, să fie alocaţi de la bugetul local şi de la beneficiari. „Au fost avizate blocurile în şedinţă şi vom demara procedurile de începere a lucrărilor pentru opt blocuri din zona centrului, între străzile Unirii şi Eroilor. Permanent primim cereri de la asociaţile de proprietari. 50 la sută din bani vin de la Guvern, 30 la sută de la bugetul local şi 20 la sută de la proprietari“, a precizat şeful Serviciului de Investiţii din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, Raul Chiriac.


Facturi mai mici


În urma reabilitării termice, factura la gaze va fi redusă cu sume cuprinse între 40 şi 100 de lei, în funcţie de numărul de camere al locuinţei. „Este foarte bine că reabilitează aceste blocuri, mai ales că centrul este modernizat. Acum va arăta şi mai bine, pentru că blocurile sunt vechi şi s-au degradat în timp. Trec pe aici aproape în fiecare zi şi pot să spun că nu fac o imagine tocmai bună centrului“, spune târgujianul Vasile Popescu. Se vor izola pereţii exteriori , acoperişul şi terasa blocului, va fi schimbată tâmplăria, va fi izolat planşeul peste subsol, acolo unde e cazul şi va fi modernizat trotuarul din jurul blocului. „Contribuţia proprietarilor se ridică undeva la 2000-2.5000 de lei, însă va scădea în urma licitaţiilor“, a mai spus şeful Serviciului de Investiţii, Raul Chiriac.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite