Târgu-Jiu: FOTOGALERIE / VIDEO/ Bloc modernizat din chiria de la antenele de telefonie mobilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Mălăescu îşi doreşte ca blocul să arate ca cel mai modern hotel din oraş
Marius Mălăescu îşi doreşte ca blocul să arate ca cel mai modern hotel din oraş

Blocul 12 de pe strada Nicolae Titulescu este cel mai dotat din municipiul Târgu-Jiu. Banii pentru investiţii provin din chiria încasată de asociaţia de proprietari de la trei firme de telefonie mobilă care au instalate antene pe acoperişul blocului.

Imobilul cu zece etaje este dotat cu un lift sofisticat în valoare de peste 30.000 de euro, instalaţie de alimentare cu apă cu contorizare individuală pe holul blocului şi ferestre termopan. Toate acestea au fost făcute din banii încasaţi de Asociaţia de proprietari nr. 212 sub formă de chirie de la trei firme de telefonie mobilă, care şi-au montat antenele pe acoperişul blocului.

Târgu-Jiu_

Marius Mălăescu, preşedintele asociaţiei de proprietari, spune că s-a ajuns la un acord cu cele trei firme ca să plătească chiria în avans pe trei ani, iar, în acest fel, s-a achiziţionat liftul:

Târgu-Jiu

Pentru fiecare antenă se percepe o chirie de 300 de euro pe lună. I-am convins să ne dea toţi banii în avans pe trei ani şi am reuşit să achiziţionăm un lift modern, dotat chiar cu butoane în sistem braille pentru a fi accesibile şi nevăzătorilor. Am ţinut să se monteze o cameră de luat vederi pentru a stopa posibilele acţiuni de vandalizare. Nu am avut niciun fel de incident până acum. Liftul a costat pest 30.000 de euro“.

image

Hidrofor şi contorizare la apă

Blocul este dotat şi cu sistem de alimentare cu apă cu contorizare individuală în exteriorul locuinţelor. „Ultima factură necontorizată a fost de 1300 metri cubi, iar următoarea contorizată a fost de 400 metri cubi. Oamenii au conştientizat şi au făcut o serie de investiţii pentru reducerea consumului. Apometrele sunt ale asociaţiei. Investiţia a costat 17.000 de euro, iar locatarii şi-au achitat doar instalaţia din interiorul locuinţei.

Târgu-Jiu:

S-a desfiinţat sistemul de colectare a gunoiului de la parterul blocului, care era un focar de infecţie, iar locul a fost igienizat şi betonat. Am achiziţionat şi un hidrofor, care este pus în funcţiune în perioadele de caniculă, când presiunea apei e scăzută şi nu urcă la etajele superioare“, mai spune Marius Mălăescu.

Târgu-Jiu:

Acesta mai adaugă că vrea să mai realizeze izolaţia termică exterioară a blocului, iar blocul să aibă condiţiile celui mai luxos hotel din oraş: „Vreau ca blocul să ajungă ca cel mai tare hotel“.

Rău-platnicii pot fi debranşaţi

image

Ion Popescu, directorul Aparegio, spune că sistemul are multe beneficii: „Contorizarea are multe avantaje. În primul rând fiecare poate să consume cât doreşte şi, în al doilea rând, că se poate interveni individual asupra unui rău platonic în aşa fel încât să nu mai sufere toţi locatarii din bloc, pentru că unii plătesc, iar alţii nu. Este un caz mai fericit pentru că asociaţia a reuşit să atragă surse de finanţare“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite