Bilanţul primei probe scrise la bacalaureatul de toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima probă scrisă la limba şi literatura română s-a încheiat cu scandal la Liceul cu Program Sportiv din Târgu-Jiu. Un anonim a sunat la 112 şi a anunţat că cineva copiază în sala de examen, însă dacă nu se vor confirma cele sesizate va primi o amendă usturătoare.

Nici prima probă scrisă a bacalaureatului de toamnă nu s-a desfăşurat fără incidente la Gorj. Pe lângă numărul alarmant al celor absenţi, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar (ISJ) Gorj s-au confruntat şi cu trei cazuri de tentativă de fraudă, candidaţii surprinşi cu ajutorul camerelor de supraveghere fiind eliminaţi din sala de examen. 

„Din 1956 de înscrişi, 1622 au fost prezenţi, iar trei au fost eliminaţi, unul la Turceni, unul la Motru şi unul la Colegiul Henri-Coandă, toţi pentru tentativă defraudă”, a declarat Gheorghe Mitescu, inspector şcolar adjunct în cadrul ISJ Gorj. Cea mai gravă situaţie a fost înregistrată în primele minute de examen, când un anonim a sunat la 112, anunţând că cineva copiază la Liceul cu Program Sportiv din Târgu-Jiu, iar profesorii evaluatori nu au luat măsuri.. „Ieri, la ora 10.37 s-a primit un  apel la 112 cu privire la faptul că, într-o sală de clasă, la un liceu din municipiul Târgu-Jiu, o persoană copiază la proba scrisă de la bacalaureat. La faţa locului s-a deplasat o echipă  din cadrul Inspectoratului de Poliţie Gorj, care a anunţat comisia din cadrul Inspectoratului Şcolar Gorj cu privire la cele sesizate, urmând a fi efectuate cercetări. Dacă nu se va confirma situaţia sesizată, apelantul riscă să primească o amendă cuprinsă între 500 şi 1.000 de lei pentru apelarea nejustificată a numărului de urgenţă. Se fac verificări pentru depistarea acestuia”, a anunţat Bogdan Scafeş, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj.

Inspectorii şcolari au deschis o anchetă.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite