Târgu-Jiu: Bilanţ sumbru: Două note proaste şi o idilă au ucis trei tineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Gorj spun că nu pot lua nicio măsură fără rezultatele anchetelor poliţiei. Psihologii consideră că idila dintre profa de română şi elevul său era de fapt o legătură între două persoane care aveau aceeaşi problemă de comportament.

Vasilica Creţan a fost cea care a deschis seria sinuciderilor înregistrate în acest an, în rândul elevilor din învăţământul gorjean. Fiica lui Constantin Creţan, liderul Ligii „Miron Cozma", s-a sinucis pe data de 19 mai, după ce a luat nota 7 la teza unică de la română. Eleva în vârstă de 13 ani a înghiţit 150 de pastile pentru diabet. „Prin notele mari, tânăra îşi confirma în exterior o imagine pozitivă, iar în momentul în care a luat o notă mică, acea imagine şi-a pierdut valoarea. Părinţii nu trebuie să-şi laude copiii doar când obţin note mari”, a declarat Maria Tomescu, psiholog clinician specialist.

Mai şi noiembrie, lunile fatale

Al doilea caz de suicid a fost înregistrat pe data de 17 noiembrie, când un elev, în vârstă de 11 ani, s-a aruncat de pe blocul turn din faţa Şcolii Constantin Brâncuşi. Părinţii copilului spun că Remus Niţoi a fost ucis de notele proaste de la la matematică. „Remus era destul de fragil deoarece părinţii erau despărţiţi. Trecuse prin mai multe faze de abandon, iar psihicul lui era fragil si vulnerabil, astfel încât orice notă mica îl aducea în pragul unui nou abandon. Trebuia să i se spună că nota nu îi schimba imaginea”, declară psihologul Maria Tomescu. Ultimul caz şocant a fost înregistrat pe  25 noiembrie, când Alexandru Popovici s-a sufocat cu o pungă în care a pulverizat gaz de brichetă şi insecticid. „Unul îşi găsea în celălalt oglinda. Se pare că prietenia lor nu era o dragoste între un bărbat şi o femeie, ci o legătura între două persoane care aveau aceeaşi concepţie despre viaţă”, a încheiat Maria Tomescu.

Inspectoratul Şcolar aşteaptă rezultatele

Nu s-a primit absolut nimic de la poliţie. În afară de declaraţiile din presă, nu există nimic concret în cazul elevului Remus Niţoi. Nu putem să luăm măsuri până nu vom primi rezultatele anchetelor efectuate de poliţişti. E foarte simplu să dai vina pe un profesor. Părinţii nu au făcut nimic pentru copiii lor. În cazul Ramonei Mischie nu avem ce măsură să luăm atâta timp cât pe messenger, Alexandru scria, Alexandru răspundea”, a declarat Camelia Bibere, inspector general adjunct din cadrul ISJ Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite