Târgu-Jiu: Bilanţ sumbru: 16 persoane şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere grave

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În primele opt luni ale acestui an, pe raza judeţului Gorj, s-au înregistrat  60 de accidente rutiere grave,  în urma cărora 18 persoane au decedat şi 54 au ajuns la spital cu mai multe leziuni. Viteza rămâne principala cauză a mortalităţii pe şosele.                              &n

Zece accidente rutiere, soldate cu decesul a patru persoane şi rănirea gravă a altor nouă gorjeni, s-au produs în acest an din cauza vitezei excesive. „În anul 2010, ca principale cauze generatoare de accidente rutiere grave se evidenţiază: viteza neadaptată la condiţiile de drum, pe fondul acesteia înregistrându-se 10 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a patru persoane şi rănirea gravă a altor nouă, indisciplina existentă în rândul pietonilor, manifestată fie prin traversarea neregulamentară a drumului, fie prin deplasarea neregulamentară a pietonilor pe partea carosabilă, aceasta stând la baza producerii a nouă accidente grave, soldate cu zece răniţi grav, dar şi conducerea imprudentă care a avut ca urmări opt accidente grave, soldate cu decesul a două persoane şi rănirea gravă a nouă persoane“, a precizat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Intervalul critic de producere a accidentelor rutiere este reprezentat de perioada 14.00 – 22.00, când s-au înregistrat 29 de accidente grave, soldate cu şapte morţi şi 25 de răniţi grav, iar, ca zi din săptămână, sâmbăta s-au înregistrat cele mai multe evenimente de acest gen, respectiv 16 accidente grave, soldate cu decesul a trei persoane şi rănirea gravă a altor 16.  Anul trecut, 26 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma accidentelor rutiere, cu opt mai multe decât în 2010.

25 accidente grave s-au produs pe drumurile naţionale, 22 pe drumurile judeţene, unul singur pe un drum comunal şi 12 pe străzile din municipiile Târgu-Jiu, Motru şi oraşul Novaci.

Unul dintre cele mai grave accidente rutiere din acest an a fost înregistrat pe data de 4 august, când Alex Dolson, un român cu cetăţenie americană, în vârstă de 59 de ani, stabilit în Arizona, care conducea un autoturism Chevrolet Avalanche, a intrat cu viteză într-o căruţă în care se aflau două persoane, acestea decedând pe loc.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite