Târgu-Jiu: Big brother de 15.000 de euro la Cărbuneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

20 de camere video au fost montate în principalele intersecţii din oraş, la unităţile şcolare şi în zonele aglomerate. Camerele vor funcţiona în câteva zile, iar poliţiştii locali vor vedea din dispecerat tot ce se întâmplă în oraş.

Convins fiind că paza bună trece primejdia rea, primarul din Târgu-cărbuneşti, Mihai Mazilu, a dispus achiziţionarea în regim de urgenţă a unor camere  video care au fost amplasate astăzi în cele mai importante zone din oraş. „Sunt convins că vor ajuta la prinderea hoţilor. Au început să fie amplasate în intersecţii, în zonele aglomerate, la piaţă, la şcoli şi în interiorul obiectivelor importante. Imaginile vor fi văzute din dispecerat şi se vor păstra timp de 45 de zile. Sunt peste 20 de camere care vor asigura monitorizarea video a oraşului Târgu-Cărbuneşti. O vorbă din bătrâni spune că paza bună trece primejdia rea”, a declarat edilul-şef.

Localnicii, mulţumiţi de iniţiativa edililor

Mulţi dintre localnici sunt încântaţi de noua investiţie. „Este foarte bine. Mie mi-au pus una chiar pe stâlpul de la poartă şi mă simt în siguranţă. Vor fi văzuţi şi cei care fac rău pe stradă, chiar şi cei care distrug florile”, a spus Elisabeta Maria, de 59 de ani, din localitate, care locuieşte la casă.

image


Fericiţi că vor fi supravegheaţi de sus se declară şi cei care stau la bloc. „Vom fi în siguranţă. Este foarte bine că se montează camere video, mai ales că există şi scări unde este întuneric. Aşa se va vedea cine intră şi cine face rău. Este o ideea foarte bună”, a spus Aurica Gherghişan.

Încă nu se filmează

Reprezentanţii firmei care se ocupă de montarea acestui sistem spun că deocamdată nu funcţionează, însă dau asigurări că, în câteva zile, poliţiştii locali vor vedea din dispecerat tot ce se întâmplă în oraş. „Trebuie să le lege la curent cei de la Electrica, ne ocupăm de montarea monitoarelor în dispecereat şi, în curând, sistemul va fi gata. Sunt patru camere pe interior şi 18 în exterior, la piaţă, în intersecţii, la spital, la liceu, la şcoala generală, la creşă şi în zonele aglomerate”, a precizat Georgian Gardelli, tehnician de sisteme de supraveghere video. Investiţia a costat 15.000 de euro.

Inginerul Florin Mihuţescu arată una dintre camere

image
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite