Târgu-Jiu: Big Brother pe maşinile gunoierilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sistem video a fost montat astăzi pe una dintre maşinile societăţii care colectează deşeurile în Târgu-Jiu. Gunoierii vor fi supravegheaţi 24 de ore din 24, pentru a vedea dacă vorbesc urât cu târgujienii, consumă băuturi alcoolice sau nu poartă costumele de muncă.


Sistemul video cuprinde patru camere de filmat, dintre care una a fost instalată în cabina şoferului, două în lateralele maşinii şi cea de-a patra în spate, pentru a supraveghea îndeaproape modul cum sunt ridicate deşeurile. „Am instalat acest sistem pentru a vedea cu exactitate ce fac muncitorii. În cazul în care există sesizări, vom avea posibilitatea să demonstrăm ce s-a întâmplat. Anul acest am avut şapte plângeri cu privire la faptul că nu s-a ridicat gunoiul din anumite cartiere. Au fost şi nişte reclamaţii cu privire la faptul că maşinile Polaris au lovit alte autoturisme parcate în cartierele din municipiu. În cazul în care se va mai întâmpla, ne vom uita pe filmare şi le vom da poliţa RCA. Sistemul este conectat şi la internet, astfel încât pot supraveghea activitatea şi dacă sunt plecat în delegaţie“, spune directorul Polaris, Luis Popa.


Investiţie de 1.500 de lei


O altă situaţie pe care conducerea vrea să o lămurească este cea a agenţilor economici, care spun că aruncă un metru cub de deşeuri, dar cantitatea este de patru ori mai mare. „Agenţii economici din Târgu-Jiu s-au învăţat să mintă şi declară cantităţi mult mai mici de deşeuri, iar apoi noi ne trezim cu depozite necontrolate de deşeuri“, adaugă Luis Popa. În primă fază, a fost montat un singur sistem, care poate fi mutat şi pe altă maşină. Polaris deţine şapte vehicule, iar costul unui sistem a fost de 1.500 de lei. Dacă atunci când au auzit că vor fi monitorizaţi, muncitorii s-au speriat, acum aceştia au acceptat ideea şi spun că se vor obişnui. „Montarea camerelor este un lucru bun şi pentru noi şi pentru trafic. Trebuie să ne facem treaba aşa cum trebuie. De plecat în timpul programului nu se pune problema, nici înainte nu plecăm. În Italia, toate maşinile care ridică gunoiul au camere montate pe ele“, spune Mihai Marinescu, şofer la Polaris.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite