Târgu-Jiu: Big Brother la Liceul Teologic. Viitorii preoţi sunt supravegheaţi cu opt camere video

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru camere de supraveghere au fost montate la intrare în şcoală şi pe coridoare, iar alte patru vor fi amplasate în cămin. Gheorghe Benegui, directorul instituţiei de învăţământ, monitorizează permanent comportamentul elevilor cu ajutorul camerelor de supraveghere.

De teamă că porunca „Să nu furi!“ ar putea fi încălcată şi la Liceul Teologic din Târgu-Jiu, conducerea unităţii de învăţământ a decis montarea urgentă a nu mai puţin de opt camere de supraveghere, cu ajutorul cărora poate fi observată orice mişcare atât din exterior, cât şi de pe coridoare.

image

„Avem deja patru camera montate în interiorul şi în curtea şcolii şi am mai achiţionat încă patru, care vor fi amplasate în cămin şi în exteriorul acestuia. Investiţia a costat 6.000 de lei, din care suma de 2.000 de lei a suportat-o Primăria Târgu-Jiu. Am luat această măsură pentru a reduce din stricăciunile elevilor, îi vedem şi dacă întârzie de la ore. După cum vedeţi, pe calculatorul din biroul meu se văd toate cele patru camere şi acum e linişte pe holuri. Pot fi observaţi şi cei străini, care ar putea să vină să facă fapte rele în liceu. Avem şi un paznic la poartă, deci toată lumea este în siguranţă“, a precizat Gheorghe Benegui, directorul Liceului Teologic.

Elevii sunt atenţi la orice gest

Aliniaţi şi disciplinaţi în pauze, elevii spun că nu-i deranjează că cei din conducere le monitorizează orice mişcare.

„Este mai multă disciplină şi siguranţă. Ne bucurăm că s-au montat camerele de supraveghere. Putem să stăm liniştiţi. Nu stăm cu teama că cineva ar putea veni să fure ceva de aici. Imediat ar fi prins“, mărturiseşte Evelina Cârstoiu Ioniţă, elevă în clasa a XI-a la Liceul Teologic Târgu-Jiu. 

image

„Sunt foarte bune aceste camere, mai ales în ceea ce priveşte comportamentul elevilor. Nu mai intră oricine în şcoală“, a adăugat Beatrice Corban, o altă elevă  a acestui liceu. 600 de elevi sunt înscrişi la Liceul Teologic, iar 50 dintre ei sunt găzduiţi în căminul aflat lângă instituţia de învăţământ.

image

„Celelalte patru camere vor viza acest cămin. Vrem ca două dintre ele să surprindă tot ce se întâmplă pe lateral, în spatele căminului. Vedem şi  cine pleacă noaptea, dar şi cine vine“, a încheiat directorul liceului, Gheorghe Benegui.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite