Târgu-Jiu: Bibliotecile îşi cheamă cititorii la navigat pe net

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Bibliotecarii învaţă să utilizeze calculatoarele
Târgu-Jiu: Bibliotecarii învaţă să utilizeze calculatoarele

De luna viitoare, 20 de instituţii din judeţul Gorj vor fi dotate cu computere conectate la internet, care vor sta la dispoziţia publicului.

Gorjul a făcut astăzi primul pas către o bibliotecă virtuală. Pentru început, 30 de bibliotecari urmează cursurile de specializare prin Programul Biblionet, care prevede dotarea bibliotecilor din judeţ cu sisteme informatice moderne, care vor duce la creşterea numărului cititorilor. Mirela Borcan este bibliotecară în comuna Albeni, având o vechime de 17 ani în domeniu. „Este o iniţiativă extraodinar de eficientă, în special pentru bibliotecile din mediul rural. Sunt convinsă că numărul cititorilor va creşte datorită noilor echipamente“, a spus aceasta. „Sunt bibliotecară în municipiul Motru de zece ani şi consider acest proiect ca fiind unul foarte bun. Vom primi şase calculatoare“, a precizat Aura Popescu. „Este un pas important pentru bibliotecile din Gorj. Programul începe cu instruirea bibliotecarilor, iar abia apoi vor ajunge staţiile şi calculatoarele.


Computere, din decembrie


Fiecare bibliotecă va primi, începând cu luna următoare, între patru şi 12 calculatoare, în funcţie de populaţia localităţii. „Este un pas important pentru judeţul Gorj. Proiectul este susţinut de Fundaţia Irex, care a alocat la nivelul României 27 de milioane de dolari pentru susţinerea programului“, a precizat coordonatorul de training al proiectului, Ovidiu Ana. Programul a fost deja implementat în 30 de judeţe, unde numărul cititorilor a crescut cu sută la sută.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite