Târgu-Jiu: Bianca Albăstroiu este olimpică la biologie şi visează să devină medic neurolog

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este elevă de zece la Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu din Târgu-Jiu şi o împătimită a concursurilor. Olimpica spune că se pregăteşte intens pentru o carieră în medicină.

Bianca Albăstroiu este un exemplu pentru toţi ceilalţi elevi de la Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu. Ambiţioasă, sârguincioasă şi muncitoare, tânăra a participat încă din şcoala generală la numeroase olimpiade şi a avut rezultate deosebite la învăţătură, dovadă că în toţi anii a fost premiantă. A absolvit şcoalagenerală la Liceul Teologic din municipiul Târgu-Jiu şi i s-a oferit din partea conducerii instituţiei premiul special pentru cel mai bun elev şi pentru mediile de zece pe linie. Idealul ei în viaţă este să devină medic neurolog, după cum afirmă cu tărie. „La grădiniţă auzeam fetele că vor să devină doctoriţe, dar eu detestam acest domeniu. În clasa a VII-a însă, m-am hoărât asupra unei cariere în medicină. Am şi ales să dau la Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu, la specializarea care pregăteşte viitori medici şi farmacişti“, povesteşte Bianca Albăstroiu.

Prima pe judeţ, la franceză

În clasa a VIII-a a participat la Olimpiada Naţională de Educaţie Tehnologică de la Satu- Mare, unde a obţinut locul I. A fost şi prima participare la o competiţie de nivel naţional. A intrat prima la liceu, cu media 9,91. În primul an, Bianca a participat la olimpiadele de fizică, chimie, biologie şi limba franceză, la etapa judeţeană. La chimie a obţinut locul III, iar la franceză a obţinut primul loc. La disciplina biologie a participat la nivel judeţean şi a câştigat locul I, intrând în competiţia de la nivel naţional. Tânăra şi-a propus să intre în Lotul Olimpic Naţional Lărgit la Biologie pentru a putea participa la faza internaţională a olimpiadei. În acest sens ea se pregăteşte pentru susţinerea unui examen din material celor patru ani de liceu. „Olimpiadele îmi oferă prilejul de a căpăta experienţă valoroasă pentru viitor. Ţelul meu este să ajung medic neurology de renume în ţară. Mama este profesoară de ecologia şi protecţia mediului, un domeniu adiacent biologiei, iar tata a terminat Facultatea de Fizică atomică din Bucureşti. Părinţii mei nu mi-au impus niciodată nimic legat de carieră, ci m-au lăsat pe mine să decid ce voi face cu viaţa mea“, a povestit tânăra.

Este pasionată de cultura coreeană

Eleva este pasionată de limbile străine şi chiar a avut ocazia să participe, în clasa a IV-a, la un curs de limba japoneză, organizat la Palatul Copiilor, printr-un proiect demarat de guvernul japonez. „Am învăţat multe lucruri interesante legat de cultura japoneză, origami, jocuri şi m-au făcut să îmi doresc să cunosc şi alte culturi. Urmăresc filme coreene, ruseşti şi chinezeşti. Consider că fiecare popor are ceva special, iar acel ceva poate reprezenta un model pentru ceilalţi“, a încheiat Bianca Albăstroiu.

Ce facultate vrei să urmezi?

Vreau să dau la Facultatea de Medicină şi Farmacie «Carol Davilla» din Bucureşti, apoi să urmez cursurile de rezidenţiat la Paris.

Spui că îţi place lectura. Ce cărţi citeşti de obicei?

Îmi place foarte mult să citesc romane de dragoste, de aventură, dar şi sciencefi ction. Apreciez în special cărţile lui Pavel Coruţ şi Mircea Eliade.

Ce-i place: Muzica folk. Timpul liber îl petrece alături de prieteni, dar şi în mijlocul naturii. Îi place să fi e la current cu cele mai noi descoperiri ştiinţifi ce, fiind o cumpărătoare fidelă a revistelor de profil.

Ce nu-i place: Persoanele care au idei îndrăzneţe, dar nu au curaj să le pună în practică. Detestă tinerii care sunt pesimişti. Consideră că aceştia ar trebui să aibă mai multă încredere în ei pentru a merge mai departe.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite