Târgu-Jiu: Betonul din centrul municipiului a crăpat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Betonul amprentat din centrul municipiului Târgu-Jiu s-a deteriorat în mai multe locuri. Deşi a fost turnat abia acum doi ani, betonul nu a rezistat intemperiilor, iar acum necesită reparaţii.

Modernizare centrului a început în urmă cu doi ani, iar la scurt timp după pregătirea şantierului şi înlocuirea reţelelor, a început turnarea betonului amprentat. Pentru că s-a lucrat pe temperaturi scăzute, care nu au dat voie betonului să se aşeze aşa cum trebuie, în mai multe zone din primul tronson de modernizare acesta a crăpat sau s-a măcinat, formând-se gropi de câţiva centrimetri adâncime. Sunt şi zone mai grav afectate, unde suprafaţa de material afectat ajunge şi la 20 de metri pătraţi. „Sunt deficienţe apărute în perioada rece. Pentru că betonul este încă în garanţie, reparaţiile sunt făcute pe banii firmei Polaris, câştigătoarea licitaţiei. Există probleme în faţa bisericii din centru, lângă Societatea Naţională a Lignitului Oltenia şi în faţa Anticariatului, unde este o bucată de beton provizorie, care s-a deteriorat şi trebuie înlocuită. Acum, muncitorii lucrează la decolmatarea rosturilor de dilatare, în vederea sigilării lor, pentru că betonul lucrează şi pe căldură şi există posibilitatea să crape“, spune şeful şantierului, Viorel Marin.


Împrumut în bancă pentru continuarea lucrărilor


Valoarea contractului de modernizare a centrului municipiului Târgu-Jiu este de peste 14 milioane de lei, bani alocaţi de la bugetul local. În această sumă este inclus şi un împrumut bancar făcut de primărie, pentru continuarea lucrărilor. „În zonele în care s-au constatat deficienţe, constructorul intervine pentru reparaţii pe propria cheltuială, deoarece lucrarea este în garanţie, urmând ca prin obligaţiunile contractuale să refacă în totalitate toate aceste zone care prezintă deficienţe. Probabil unde s-a lucrat până târziu în toamnă şi au fost temperaturi mai scăzute au apărut aceste suprafeţe deteriorate“, spune directorul tehnic al Primăriei, Marius Ionescu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite