Târgu-Jiu: Bebeluşul refuzat de medicii doljeni, transferat la insistenţele prefectului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii craioveni au refuzat să interneze un bebeluş grav bolnav, dar după intervenţia prefectului de Gorj situaţia s-a schimbat. Băieţelul de patru zile a aşteptat 24 de ore să fie internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, deşi se afla în stare critică.

Situaţie fără precent la maternitatea Spitalului de Urgenţă din Târgu-Jiu. Un băieţel de doar patru zile a fost victima nepăsării medicilor craioveni, care au demonstrat că internările se fac doar prin intervenţii. Dacă ieri-dimineaţă cadrele medicale doljene anunţau că cele 10 paturi ale Clinicii de Neonatologie din Craiova sunt ocupate, la insistenţele prefectului de Gorj imediat s-a găsit o soluţie.„Bebeluşul de câteva zile, născut duminică la Maternitatea Spitalului Judeţean Gorj, care avea nevoie de asistenţă medicală de specialitate acordată de medicii de la Craiova, a fost transferat astăzi la Spitalul de Urgenţă Nr. 1 din Craiova. Prefectul judeţului Gorj, Liviu Andrei, a aflat despre refuzul cadrelor medicale de la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgenţă din Craiova de a-l primi pe nou-născutul suferind de hipoxie. Acesta a luat legătura cu omologul său din judeţul Dolj, fiind puse la punct toate detaliile pentru transferul bebeluşului“, a declarat Alina Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.

O vorbă bună, un transfer

După intervenţia prefectului, medicii gorjeni au primit şi prima veste bună. „S-a creat o tevatură, dar a intervenit domnul prefect şi s-a rezolvat. Este vorba despre un nou-născut, care are patru zile, cu suferinţă intrauterină şi cu un sindrom neurologic accentuat. Părinţii au vrut să-l trimită la Craiova, însă acolo a fost refuzat pe motivul că nu au locuri la Terapie Intensivă. Clinica de la Craiova are doar 10 locuri şi am înţeles că trebuie să-l mai ţinem 4-5 zile la noi. Doctoriţa de-acolo ne-a spus să facem şi noi ce ştim să facem ca să ajutăm bebeluşul, până când va fi transferat. Când a plecat se simţea mai bine, iar starea lui de sănătate s-a ameliorat“, declară Camelia Roman, medicul şef al Secţiei de Neonatologie. „Secţia noastră este normată cu 10 paturi de Terapie Intensivă. Ieri am avut un număr de cinci copii primiţi din alte judeţe. Pe lângă aceştia, mai avem două perechi de gemeni, prematuri, născuţi cu greutate la naştere sub 1500”, a spus Elena Coletă, şefa Clinicii de Neonatologie din Craiova, înainte de intervenţia prefectului de Gorj.

Mama băieţelului: „E păcat să refuzi un suflet“

Părinţii micuţului au aşteaptat cu sufletul la gură ca bebeluşul să fie transferat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

image

Tamara Lungu, mama bebeluşului, are  17 ani şi este la prima naştere. „Este bolnav şi mi se rupe sufletul din cauza asta. Nu ştiu ce este de făcut pentru că nu ne primesc la Craiova. Mi-e teamă şi mă rog la Dumnezeu să se faca bine. Dacă se întâmplă ceva cu îngeraşul meu, nu ştiu ce o să fac, sunt în stare de orice", a povestit târgujianca. Astăzi, la ora 10.00, atât bebeluşul, cât şi cea care i-a dat viaţă, au plecat cu ambulanţa la Craiova.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite