Târgu-Jiu: Bebeluş găsit în pungă într-o ghenă de gunoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bebeluşul este în afara oricărui pericol
Bebeluşul este în afara oricărui pericol

Un nou-născut a fost găsit lângă un tomberon din Aleea Smârdan din Târgu-Jiu. Bebeluşul de câteva zile a fost găsit de către un bărbat care ducea gunoiul şi care a sunat imediat la 112.

Din fericire, nou-născutul, în vârstă de zece zile, a fost găsit viu şi transportat imediat la Secţia Maternitate a Spitalului Judeţean Târgu-Jiu.  Bărbatul care a găsit bebeluşul locuieşte în apropierea Centrului Militar, de pe Aleea Smârdan, din municipiul Târgu-Jiu, iar în timp ce ducea gunoiul, a descoperit fetiţa. „Nu ştiu ce fel de femeie o fi făcut aşa ceva“, a spus bărbatul, care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Medicii spun că fetiţa este în stare bună, în ciuda fatului că afară temperatura a coborât sub zero grade. „A fost adusă înghesuită într-o pungă, avea costumaş şi chiar un biberon. Nu are urme de violenţă pe corp. Are 2,550 de kilograme şi un eritem fesier. Starea ei este relativ bună. Este echlibrată  şi i-am făcut radiografia. Pe parscursul zilei de azi vom efectua şi alte investigaţii“, a declarat Luminiţa Olănescu, medic la Maternitatea Spitalului Judeţean Târgu-Jiu.  La faţa locului au sosit poliţişti de la Investigaţii Criminale pentru  efectuarea cercetărilor.

Poliţia efectuează cercetări pentru depistarea celei care a abandonat fetiţa

Poliţia efectuează cercetări pentru depistarea celei care a abandonat fetiţa

Acuzaţia: tentativă de omor

Locuitorii cartierului nu ştiau ce s-a întâmplat lângă blocurile în care locuiesc.  „Eram în casă şi am văzut zarvă în jurul ghenei. Nu mai erau poliţişti. Am aflat şi eu că a fost aruncat un bebeluş în container. Este incredibil ce s-a întâmplat“, a spus Ion Chiroşca, locatar.
Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inpectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, a declarat că se efectuează cercetări pentru a se stabili persoana care a abandonat bebeluşul în ghena de gunoi: „Poliţiştii de investigaţii criminale efectuează cercetări pentru depistarea persoanei care a abandonat nou-născutul. Autorul acestei fapte poate fi acuzat de tentativă de omor, ţinând cont de termperatura scăzută de afară“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite