Târgu-Jiu: Bătăuşul craiovean, condamnat de judecătorii gorjeni pentru opt furturi din maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Drăgan ar putea fi judecat de magistraţii bucureşteni dacă procesul va fi strămutat din Craiova
Cosmin Drăgan ar putea fi judecat de magistraţii bucureşteni dacă procesul va fi strămutat din Craiova

Judecătorii gorjeni l-au pedepsit pe Gigi Drăgan cu doi ani de închisoare cu suspendare.Tânărul de 22 de ani s-a lăsat de furat, dar a intrat din nou în atenţia poliţiştilor, după ce a omorât în bataie un bunic în vârstă de 62 de ani.

A snopit în bătaie, chiar în Vinerea Mare, un bunic din Craiova care a traversat strada prea încet, fiind de mână cu nepoţica de 6 ani. Bărbatul a murit câteva ore mai târziu, pe patul spitalului. Gigi Drăgan este bătăuşul care a şocat întreaga ţară prin agresivitatea de care a dat dovadă. Anul trecut, tânărul de 22 de ani a fost cercetat la Târgu-Jiu într-un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de complicitate la furt. Furturile au fost comise în noaptea de 27 / 28 noiembrie 2008, când alţi doi craioveni l-au convins pe Gigi Drăgan să îi transporte din municipiul Craiova în Târgu-Jiu, cu autoturismul său, marca Mercedes, înmatriculat în Marea Britanie, cu intenţia de a  fura din  maşinile parcate în oraşul lui Brâncuşi. Au ajuns în Târgu-Jiu, în jurul orei 03.00, iar Gigi Drăgan a oprit autoturismul în parcările din zona Mioriţei, Castanilor, Olteţului, Nicolae Titulescu, Victoriei şi Revoluţiei. În timp ce prietenii lui spărgeau geamul de la portiere cu şurubelniţa, paza era asigurată de bătăuşul craiovean. Drăgan aştepta în maşină cu motorul pornit pentru a se deplasa cât mai repede de la locul faptei. Au sustras în acea noapte mai multe antiradare „Cobra, din opt autoturisme, însă planul a eşuat, fiind prinşi de poliţişti în mai puţin de 15 minute de la comiterea faptei. „Au dat o spargere masivă în noaptea respectivă, dar prejudiciul a fost recuperat în totalitate în cazul meu. A fost o bandă de hoţi craioveni. Mie mi-au spart maşina parcată chiar în faţa scării şi mi-au smuls detectorul de radar, cu un tupeu ieşit din comun”, declară Iuliana I., unul dintre păgubiţi.

Bătăuşul din BMW şi-a recunoscut complicitatea la furt

Gigi Drăgan nu s-a aflat în această săptămână pentru prima dată în arestul Poliţiei. Acesta a mai stat opt zile după gratii, însă în anul 2008, nu în arestul poliţiei doljene, ci la Gorj.  Drăgan a fost încătuşat la scurt timp după ce şi-a recunoscut  complicitatea la furt. „Recunosc faptele. Vreau să fiu judecat în stare de libertate, întrucât recunosc fapta, o regret şi am relatat contribuţia mea reală la ce s-a întâmplat”, le-a declarat Gigi Drăgan judecătorilor gorjeni. După cele opt zile de arest, tânărul a fost cercetat în stare de libertate, primind pe data de 8 aprilie a anului trecut o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la furt.

Cosmin Drăgan este considerat în Craiova un băiat de bani gata, părinţii săi având o firmă de taxi şi o spălătorie în cartierul Brazda lui Novac.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite