Târgu-Jiu: Bătaie pe tacâmurile nemţilor, în Târgul Auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chilipirurile expuse în Târgul Auto din Târgu-Jiu au fost la mare căutare în rândul gorjenilor. În timp ce samsarii de maşini se plâng de vânzările slabe, comercianţii  de vechituri, aduse din Germania, au înregistrat un profit record.

Târgujienii s-au călcat în picioare ca să cumpere electrocasnicele şi tacâmurile nemţilor. Oferta a fost atât de tentantă, încât clienţii au cheltuit şi ultimul leu pe aceste produse. Vânzătorii, din Târgul Auto aflat la marginea oraşului Târgu-Jiu, abia au făcut faţă valului de clienţi interesaţi de preţurile obiectelor de uz casnic, aduse de la nemţi.

image

Mai negociem preţurile. La noi nu e ca la magazine de aceea vin foarte mulţi oameni. Vindem  de la pahare şi linguri până la obiecte electrocasnice. Dacă o lingură se vinde cu trei lei la supermarket, eu o dau cu un leu. Toate aceste  obiecte le aducem din Germania“, a declarat Marius Munteanu, unul dintre comercianţi.

image

Venim aici pentru că suntem săraci, nu avem bani să le luăm la preţurile din magazine. Eu aş avea nevoie de un mixer. Poate am noroc  să găsesc unul mai bun. Sunt sigură că la târg mai pot negocia. Am mai fost acum o lună, prin târgul auto şi am cumpărat câteva pahare de cristal pentru că mi-au plăcut foarte mult. De asemenea, am cumpărat un set de furculiţe, cuţite şi linguri. Le fierb înainte şi apoi le folosesc“, ne-a spus astăzi Lucreţia Pompiliu din Drăgoieni.

„Am devenit gunoierii Europei“

Există târgujieni care vin  în fiecare duminică în Târgul Auto, în speranţa că vor găsi printre vechituri şi  lucruri interesante, utile în gospodăria lor.

image

În târgul de chilipiruri sunt şi lucruri interesante. Spre exemplu am cumpărat un tablou, vechi  din anul 1942, pictat de un artist din Olanda. M-a costat 25 de lei. Printre chilipiruri se găsesc şi obiecte stricate pe care nemţii le aruncă în containere. Am devenit gunoierii Europei. Străinii le consideră gunoaie şi noi le luăm“, a declarat Dorel Strătescu din Târgu-Jiu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite