Târgu-Jiu: Bătaie pe locuinţele ANL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 1.5000 de târgujieni speră că vor obţine una dintre cele 160 de locuinţe ANL, a căror construcţie tocmai a început. Autorităţile locale au reuşit să obţină finanţarea pentru încă opt blocuri, care vor fi ridicate în zona Narciselor din municipiul Târgu-Jiu.

Muncitorii lucrează de zor la fundaţia celor opt blocuri ANL, al căror termen de execuţie este peste un an. Din păcate, pentru mulţi dintre cei care au depus cereri, gândul de a obţine o locuinţă de la stat a devenit imposibil, pentru că aceştia fie au depăşit vârsta maximă de 35 de ani, şi-au cumpărat deja locuinţe sau au plecat în străinătate. „Avem aproximativ 1.500 de cereri depuse la sediul Primăriei Târgu-Jiu, încă din anul 2003. Trebuie să facem o reevaluare a acestor documente, pentru că mulţi dintre ei nu se mai încadrează în cerinţele necesare obţinerii unei locuinţe ANL“, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu, Ramona Evulescu. „Am depus cerere în urmă cu aproximativ trei ani, însă nu am reuşit să obţin o locuinţă. Între timp, am apelat la programul «Prima Casă» şi mi-am cumpărat un apartament“, spune Florin Preda.
Un nou cartier
Reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu au mai depus documentaţia pentru încă 12 blocuri ,care vor cuprinde 240 de unităţi locative. „Au început lucrările la cele opt blocuri, cu 64 de apartamente cu două camere şi 96 de garsoniere, iar termenul de execuţie este 2011. Conform graficelor de execuţie, cred că lucrările vor fi finalizate mai devreme. În zona Narciselor a foast pus la punct un proiect mai amplu. Practic, aici va fi un nou cartier, pentru că deja am repartizat 200 de loturi pe Legea 15 şi se află în curs de execuţie locuinţele pentru chiriaşii proveniţi din casele naţionalizate“, a precizat şeful Serviciului de Investiţii, Raul Chiriac.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite