Bătaie pe jupuirea nurcilor din Danermarca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Căldăruşe vrea să plece în Danemarca
Ovidiu Căldăruşe vrea să plece în Danemarca

31 de gorjeni şi-au depus dosarul pentru cele 40 de joburi oferite de angajatorii străini pentru români din întreaga ţară. Printre cei interesaţi de salariul de 100 de euro pe zi se numără şi Ovidiu Căldăruşe, un târgujian de 39 de ani, aflat în căutarea unui loc de muncă.

Printre cei interesaţi de salariul de 100 de euro pe zi se numără şi Ovidiu Căldăruşe, un târgujian de 39 de ani, aflat în căutarea unui loc de muncă.
Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj au primit o ofertă cu 40 de joburi din partea  unui angajator din oraşul Hostelbro, din Danemarca, valabilă până astăzi. Cei care vor fi aleşi, din cele 31 de persoane înscrise numai din judeţul Gorj, vor lua blana de pe nurci pentru 100 de euro pe zi. Ovidiu Căldăruşe spune că ar pleca imediat dacă angajatorul l-ar selecta.

„Îmi doresc să merg şi la nurci, dar sper să se ţină de promisiune cu salariul. Am lucrat şi ca bodyguard, însă sunt pregătit să plec şi la muncă în Danemarca”, a declarat târgujianul de 39 de ani. Munca fiecărei persoane interesate de acest job constă în jupuirea nurcilor în cadrul unei companii daneze, care este specializată în obţinerea produselor din piele şi blană. Condiţiile de lucru sunt însă foarte severe.

„Munca este foarte grea, cu activităţi repetitive, monotone, într-un ritm constant, la o viteză foarte mare, timp de şapte zile pe săptămână, 10-12 ore pe zi. Candidatul trebuie să fie dreptaci, maşinile de lucru se pot folosi doar pe partea dreaptă. Fizic puternic. Plata se face la bucată, aproximativ 75-100 de euro net pe zi, în funcţie de ritmul de lucru, cu posibilităţi de venituri mai mari. Din salariu se reţin contribuţiile sociale şi impozitul", anunţă compania care recrutează 40 de români. Cazarea se face în căsuţe de 8-10 persoane, contra cost, valoarea pentru fiecare persoană fiind de aproximativ 260-330 de euro lunar. Transportul către Danemarca, precum şi mesele se suporta de angajaţi. Cei interesaţi sunt asteptaţi la sediul AJOFM, din Târgu-Jiu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite