Târgu-Jiu: Bătaie cu pumni la baschet între Energia şi Gladiator

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Energia s-a impus şi în cel de-al doilea meci din turneul play-aut de la Târgu Jiu, scorul fiind 120-71 după un meci cu peripeţii care s-a lăsat cu opt jucători eliminaţi.

Suporteri gorjenilor nu au fost privaţi de spectacol chiar dacă echipa lor era favorită clară în confruntarea cu Gladiator şi cel de-al doilea meci se anunţa plictisitor. După paisprezece minute de joc, când gorjenii conduceau deja la 14 puncte avans, a izbucnit un conflict cu îmbrânceli între Apostol de la Energia şi Levine de la Gladiator. Arbitri nu au intervenit imediat şi ceilalţi jucători au sărit în ajutorul colegilor având loc imediat o bătălie generală între toţi jucătorii aflaţi pe teren, împărţindu-se pumni cu generozitate timp de câteva minute până când forţele de ordine au intrat pe teren pentru a calma spiritele. Arbitrii au intervenit târziu şi au eliminat opt jucători, patru de fiecare parte, echipa din Cluj jucând ultimele două sferturi cu doar patru jucători pe teren pentru că venise la Târgu Jiu cu doar opt baschetbalişti. Americanii Trim, Darby şi Tyner  dar şi românul Rareş Apostol de la Energia  au fost descalificaţi împreună cu alţi patru jucători adverşi implicaţi în incident, Bishop, Freeman, Levine şi Dawson de la Gladitator, toţi aşteptându-.se acum la suspendări din partea federaţiei. „A fost un final de joc neaşteptat pentru noi, nu ne aşteptam să se ajungă aici dar sunt bucuros că nu s-au accidentat jucători la acea bătaie generală. Arbitri nu au intervenit, bătaia s-a oprit de la sine dar avem o părere de rău pentru arbitrii care nu au făcut nimic să prevină acel moment. Ne cerem scuze faţă de copii şi femeile care au fost la meci şi au văzut această bătaie pentru că nu era cazul să vadă aşa ceva” a spus la finalul meciului antrenorul Theo Evans.

Arbitrii sunt responsabili

Arbitrii au scăpat jocul de sub control, ambele echipe au răbufnit, nu s-au oprit cei doi care au început şi ceilalţi s-au alăturat din solidaritate şi frustrare. Nu au început băieţii mei dar dacă te atacă cineva de regulă te aperi. Adevărul e undeva la mijloc, a sărit unul şi încă unul şi a degenerat totul în acea luptă. Eu nu le-am cerut să se bată ci să lupte pe teren pentru victorie. Era normal să vrem să jucăm pentru că nu am venit aici să ne dăm la o parte”, a spus Bruno Roschnafsky – antrenor Gladiator

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite