Târgu-Jiu: Bătăi cu pumni şi picioare la Spitalul de Urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce s-au bătut în Obreja, două clanuri de rromi s-au luptat aseară corp la corp cu forţele de ordine în spital, iar răfuiala a prins la mijloc şi un asistent medical. Opt dosare penale au fost întocmite în urma altercaţiei la care au participat nu mai puţin de 30 de rromi, motivul fiind dat de nişte cai priponiţi unul lângă altul.

Răfuiala de la spital a început aproape de miezul noţii, la scurt timp după ce clanurile de rromi s-au bătut pe viaţă şi pe moarte în cartierul Obreja. Motivul încăierării a fost banal, legat de faptul că unul dintre rromi şi-a dus calul la păscut lângă cel al vecinilor, iar de aici până la vărsare de sânge a mai fost un singur pas, fiind nevoie de transportarea mai multor victime la spital. A fost de ajuns ca forţele de ordine să le spună că nu au voie să intre cu toţii în Unitatea de Primire Urgenţe, pentru ca rromii să sară la bătaie, fiind nemulţumiţi că nu-şi pot vedea rudele rănite.

image

În loc să-şi găsească vinovaţii din clanul lor, rromii au sărit, la propriu,  la gâtul oamenilor legii. Pentru calmarea spiritelor a fost nevoie de intervenţia în forţă a poliţiştilor şi a jandarmilor târgujieni, care au reuşit cu greu să împiedice producerea unei adevărate tragedii.

Opt dosare penale şi trei amenzi

Opt persoane s-au ales cu dosar penal şi sunt cercetate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de încăierare, după ce, pe fondul unei stări conflictuale mai vechi, s-au agresat reciproc. De asemenea, unii dintre suspecţi sunt cercetaţi şi sub aspectul comiterii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri, întrucât, aflându-se într-o unitate medicală pentru investigaţii, au săvârşit fapte prin care s-a tulburat ordinea şi liniştea publică“, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Gorj. Alţi trei membri din ambele clanuri au primit amenzi de 200 de lei, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Din fericire, asistentul prins în mijlocul răfuielii de la spital a scăpat nevătămat.  „Nu este nicio problemă. A fost o altercaţie, dar nu avem niciun om care să fi suferit vreo agresiune“, a dat asigurări medicul Constantin Pălivan, purtătorul de cuvânt al Spitalui Judeţean Târgu-Jiu. Cercetările continuă pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite