Târgu-Jiu: Bărbatul care a dat ţeapă de 850.000 de lei şi complicea sa rămân după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administratorul unei societăţi comerciale, reţinut la sfârşitul lunii septembrie pentru evaziune fiscală şi înşelăciune, va rămâne în arest şi în următoarele 30 de zile. Aceeaşi măsura a fost luată şi în cazul celei care l-a ajutat să prejudicieze statul cu suma de 850.000 de lei.

Mihail Oncioiu şi-a recunoscut faptele, iar instanţa de judecată a dispus ieri prelungirea mandatului de arestare preventivă cu încă 30 de zile.

Prelungeşte arestul preventiv pentru inculpatul Oncioiu Mihail cu 30 zile, de la 16.11.2010 la 15.12.2010 şi pentru inculpata Bandulea Liliana tot cu 30 zile, de la 19.11.2010 la 18.12.2010. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu recurs în termen de 24 ore“, au anunţat magistraţii Tribunalului Gorj, în şedinţa publică de ieri.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au stabilit că aceştia au creat un prejudiciu de 850.000 de lei. „Poliţiştii au stabilit că bărbatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada 2009-2010, a efectuat achiziţii intracomunitare de animale şi cereale, fără a evidenţia în contabilitate operaţiunile comerciale desfăşurate. Acesta s-a sustras de la plata TVA-ului şi a impozitului pe venit, prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului fiind estimat la suma de 397.000 lei.

De asemenea, cel în cauză este suspectat că în aceeaşi perioadă a indus în eroare doi agenţi economici cu ocazia achiziţionării de produse din carne, precum şi reprezentanţii unei societăţi de leasing, în sensul  că a emis instrumente de plată fără a avea disponibil în cont, prejudiciul cauzat fiind de 452.000 lei“, a precizat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Gorj, în momentul în care bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe data de 20 septembrie.

image

A doua zi, în arest a ajuns şi complicea sa, Liliana Bandulea, în vârstă de 47 de ani, din Bucureşti. Aceasta, în calitate de împuternicit al societăţii comerciale administrată de Mihail Oncioiu, a aprovizionat mărfuri în valoare de 280.000 lei, pentru plata cărora a emis file CEC fără acoperire bancară. Tranzacţiile frauduloase au fost derulate în perioada martie-aprilie 2009, când suspecta a indus în eroare reprezentanţi a două firme din judeţul Maramureş şi municipiul Bucureşti.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi riscă să-şi petreacă următorii 20 de ani după gratii.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite