Târgu-Jiu: Bărbatul care a dat ţeapă de 850.000 de lei şi-a recunoscut faptele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administratorul unei societăţi comerciale a fost reţinut aseară pentru evaziune fiscală şi înşelăciune. Mihail Oncioiu şi-a recunoscut faptele, iar instanţa de judecată a dispus azi-noapte arestarea preventivă a acestuia pentru 29 de zile.

Bărbatul de 40 de ani, din Dăneşti, administrator al unei societăţi comerciale din Târgu-Jiu, a fost reţinut aseară pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi înşelăciune, spre miezul nopţii fiind prezentat şi în faţa magistraţilor Tribunalului Gorj, care au dispus măsura arestării preventive pentru 29 de zile. Mihail Oncioiu şi-a recunoscut faptele şi le-a spus ziariştilor că regretă ilegalităţile pe care le-a comis, avertizând că nu s-a ocupat singur de cele două infracţiuni.„Am semnat din prostie şi i-am ajutat pe alţii să înşele. Am ajutat la comiterea faptelor, iar acum îmi pare rău. Împreună cu alte persoane am păgubit  mulţi oameni“, a precizat bărbatul acuzat de comiterea unor infracţiuni economice.

Trei ţepe în doi ani

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au stabilit că prejudiciul creat în urma acestor fapte se ridică la suma de 850.000 de lei. „Din verificările efectuate până la această dată, poliţiştii au stabilit că bărbatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada 2009-2010, a efectuat achiziţii intracomunitare de animale şi cereale, fără a evidenţia în contabilitate operaţiunile comerciale desfăşurate. Acesta s-a sustras de la plata TVA-ului şi a impozitului pe venit, prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului fiind estimat la suma de 397.000 lei. De asemenea, cel în cauză este suspectat că în aceeaşi perioadă a indus în eroare doi agenţi economici cu ocazia achiziţionării de produse din carne, precum şi reprezentanţii unei societăţi de leasing, în sensul  că a emis instrumente de plată fără a avea disponibil în cont, prejudiciul cauzat fiind de 452.000 lei“, a precizat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Gorj.

Dacă va fi găsit vinovat, târgujianul riscă să-şi petreacă următorii 20 de ani după gratii.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite