Târgu-Jiu: Bărbatul acuzat de crima din cazul Ţundrea petrece vacanţa de vară la răcoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Următorul şi ultimul martor citat în septembrie este chiar procurorul Gheorghe Moţa. Avram s-a declarat şi la termenul de ieri nevinovat şi se gândeşte chiar să aducă în instanţă martori care să spună că nu e implicat în acest caz.

Bărbatul din Comăneşti, indicat ca adevăratul criminal în cazul Ţundrea, poate să stea liniştit după gratii până pe data de 6 septembrie, întrucât pe perioada vacanţei judecătoreşti acesta nu va mai fi adus în instanţă şi nu va mai trebui să răspundă întrebărilor magistratului de caz, Gheorghe Constantinescu. La termenul de ieri, o femeie din Pojogeni a anunţat că unul dintre martorii-cheie, Elena Negrea, a minţit când a spus că l-a văzut pe Ţundrea pe marginea râului în apropierea căruia a fost comisă oribila crimă din 1992. „Elena Negrea, în prezent decedată, i-a spus mamei mele mai târziu că ceea ce a declarat la procurori şi instanţă nu este adevărat, în sensul că nu l-a văzut pe Ţundrea pe albia râului, în apropierea minorei. Nu pot preciza cu exactitate când aceasta i-a spus detaliile mamei mele, dar ştiu că dăduse declaraţie la instanţă. I-a făcut mărturisirea pentru că avea încredere în mama şi nu o să spună la nimeni. Eu ştiu decât că Ţundrea e nevinovat, mi-am menţinut declaraţia de la început, după 19 ani. Elena Negrea avea nişte probleme cu poliţiştii şi cred că din acest motiv a minţit, ca să fie văzută bine că declară ce le convine lor”, a precizat Angela Arcuş, în vârstă de 67 de ani, audiată ca martor.

Procurorul care l-a scos din puşcărie pe Ţundrea, ultimul martor

Emil Gheorghe Moţa este chemat de fostul coleg de la Parchet la Tribunalul Gorj  la următorul termen, pentru declaraţii. „A mai rămas un singur martor, Moţa Gheorghe. Următorul termen va fi pe 6 septembrie. O să punem în discuţie şi administrarea unor alte probe”, a anunţat judecătorul de caz, Gheorghe Constantinescu, fost procuror. Emil Gheorghe Moţa este chiar cel care l-a scos din puşcărie pe Ţundrea în 2004, după ce a solicitat revizuirea cazului. „Nu ştiu ce doreşte judecătorul să lămurească, dar, dacă voi primi ceva în mod oficial şi voi fi anunţat că trebuie să merg pentru declaraţii, bineînţeles că mă voi prezenta şi voi spune ceea ce am crezut la momentul respectiv şi ceea ce cred şi acum. Deocamdată nu am primit nicio citaţie”, a spus acesta. 

La finalul termenului de ieri, Avram Gheorghe a discutat câteva minute cu avocatul. „Susţine în continuare că este nevinovat. E posibil să pună şi martori”, a încheiat Ionel Ordean, avocatul principalului suspect în cazul crimei de la Pojogeni. Totodată, judecătorul de caz a solicitat să se revină cu o adresă la Serviciul de Medicină Legală Gorj pentru a se stabili ce probe i-au fost recoltate lui Avram în ultimii 19 ani.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite