Târgu-Jiu: Bani europeni pentru confortul gorjenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

60 de milioane de euro vor fi investiţi în modernizarea infrastructurii din municipiul Târgu-Jiu. Lucrările presupun reabilitarea staţiilor de epurare şi tratare şi modernizarea sau  introducerea reţelelor de apă şi canalizare.

O parte dintre lucrări au început deja, iar banii provin din fonduri europene. Cele 60 de milioane de euro au fost împărţite în trei mari pachete. Din această sumă, aproape 7 milioane de euro vor fi folosiţi pentru extinderea reţelelor de canalizare şi realizarea unora noi acolo unde nu există. Principalele cartiere şi străzi vizate, care nu au încă reţea de canalizare, sunt Luncilor, Calea Severinului, Microcolonie, Şuşiţa şi Tismana, unde vor fi introduse colectoare noi pe o distanţă de peste 15 kilometri. „Vom înlocui şi reţelele vechi, din partea de Nord spre partea de Sud a municipiului. Este vorba de 15 kilometri de reţele, cu staţii de pompare în cascadă“, a precizat directorul tehnic al Primăriei Târgu-Jiu, Marius Ionescu.


Staţie modernă pentru tratarea apei


Alţi bani vor fi folosiţi pentru extinderea şi modernizarea reţelelor de apă. Astfel, va fi înlocuită reţeaua de apă pe o distanţă de 16 kilometri şi va fi introdusă o nouă reţea pe aceeaşi distanţă. Vor fi reabilitate şi sursele de apă Sohodol, Şuşiţa Verde, Barajul de la Clocotiş şi forajele de la Iezureni. Tot din banii nerambursabili vor fi modernizate şi cele două staţii de epurare. Deja au început lucrările pentru modernizarea staţiei din strada Mărgăritarului. „Unul dintre pachetele de investiţii cuprinde modernizarea celor două staţii de epurare şi a staţiei de tratare a apei potabile din Dealul Târgului, unde ne aflăm in curs de organizare a licitaţiei“, a mai spus Marius Ionescu. Din bugetul local, primăria va aloca bani pentru introducerea canalizării în cartierele componente Bârseşti, Polata, Ursaţi, Preajba şi Drăgoieni. De asemenea, va fi reabilitată şi reţeaua de canalizare din mai multe zone ale municipiului.


Bani pentru modernizarea străzilor vechi


Spre sfârşitul acestei luni, reprezentanţii Primăriei vor intra în posesia altor cinci milioane de euro prin Programul Operaţional Regional , contractul fiind în fază de presemnare. Banii vor fi folosiţi pentru modernizarea străzilor cu covor asfaltic care are o vechime de peste 35 de ani, printre care Mărgăritarului, Ana Ipătescu de la calea ferată spre ieşirea din oraş şi drumul spre Polata.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite