Târgu-Jiu: Băieţelul care mânca din gunoaie a învăţat primul cântec la nai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasilică a învăţat un cântecel al lui Gheorghe Zamfir
Vasilică a învăţat un cântecel al lui Gheorghe Zamfir

Vasilică Viţă a învăţat o melodie ce aparţine mareului naist Gheorghe Zamfir. Elevul este înscris de o săptămâna la Licelul de Muzică şi Artă din Târgu-Jiu şi este ajutat în permanenţă de profesorul Mitel Pasăre.

Vasilică Viţă, băieţelul în vârstă de 12 ani care mânca împreună cu părinţii lui de la groapa de gunoi, a învăţat primul cântecel la nai, după numai o săptămână de studiu. Este o piesă a renumitului artist Gheorghe Zamfir. Copilul este de nerecunoscut acum şi nimic nu mai aminteşte de viaţa chinuită pe care fost nevoit să o ducă. Este îngrijit, poartă uniformă, la fel ca şi ceilalţi elevi, şi are haine noi. Vasilică este înscris la clasa de nai şi învaţă să cânte şi la pian. Protectorul său este profesorul de nai Mitel Pasăre, care a aflat din ziarul nostru viaţa pe care a îndurat-o copilul şi faptul că acesta nu mai mergea la şcoală. S-a ocupat de reînscrierea lui la şcoală, în clasa a V-a, şi acum îl ajută pentru a-şi găsi un drum în viaţă. Mitel Pasăre spune că Vasilică învaţă foarte repede şi este convins că va ajunge un mare instrumentist: „Nu a întârziat nicio secundă la şcoală. Este ambiţios şi învaţă foarte repede. A făcut progrese remarcabile, mai ales că el nu a ţinut niciodată un nai în mână. Are aptitudini să ajungă un instrumentist foarte bun. Am vrut să-l ajut pentru că mi-a adus aminte de mine, pentru că şi eu am fost un copil necăjit“.

A primit haine şi încălţăminte de la colegi

Vasilică a primit două uniforme, haine şi încălţăminte de la colegii mai mari. George Popescu i-a adus o uniformă, un flanel şi o pereche de ghete, pe care le-a purtat, dar acum i-au rămas mici. „Este un coleg foarte serios şi mă înţeleg foarte bine cu el. Nu contează că se află într-o situaţie mai grea, pentru că o să-l ajutăm“, spune George.
Lui Vasilică îi place să cânte nai şi vrea să ajungă un mare instrumentist: „Domnul profesor Mitel Pasăre are grijă de mine. Îmi dă bani pentru drum, îmi aduce mâncare şi mă învaţă să cânt la nai. Îmi place foarte mult la şcoală şi vreau să învăţ să cânt foarte bine“, ne-a povestit Vasilică.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite