Târgu-Jiu: Video/ Răsturnare de situaţie în cazul Ţundrea: Cel indicat ca adevăratul criminal îi acuză pe procurori că au falsificat probele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Avram a fost audiat astăzi de către instanţa de judecată a Tribunalului Gorj în cazul crimei din anul 1992, pentru care a Marcel Ţundrea a stat nevinovat la închisoare timp de 12 ani.

Gheorghe Avram (41 de ani), acuzat de violarea şi uciderea minorei Mioara Gherasie, în anul 1992, nu a recunoscut crima. Acesta a fost trimis în judecată de Parchetul General pentru uciderea Mioarei Gherasie, în vara anului 1992, faptă pentru care a fost condamnat în mod eronat Marcel Ilie Ţundrea, care a stat în închisoare timp de 12 ani. Anchetatorii au stabilit, în urma efectuării unui raport medico-legal, că tipul de ADN găsit în corpul victimei corespunde cu cel al lui Avram, şi nu cu cel al lui Ţundrea. Gheorge Avram a fost audiat timp de peste o oră de către judecătorul Gheorghe Constantinescu şi a declarat că probele au fost falsificate de către anchetatori şi că este total nevinovat, cu toate că este ultimul om care a văzut-o în viaţă pe victimă: „Nu recunosc această faptă şi mă declar total nevinovat, pentru că probele biologice au fost falsificate“.

Coleg de celulă cu Ţundrea

Avram a spus că i-au fost recoltate în mai multe rânduri probe biologice şi că a fost timp de un an chiar coleg de celulă în Penitenciarul Târgu-Jiu cu Marcel Ilie Ţundrea, care i-a povestit că nu este vinovat. Inculpatul i-a declarat judecătorului că a văzut-o pe victimă în viaţă şi i-a dat fratelui ei un săpun ca să spele rufele: „Mă întorceam de la serviciu şi m-am întâlnit cu fratele victimei pe la jumătatea podului. Eram foarte buni prieteni. Ne mai ajutam la treburile din gospodărie, în special el, şi primea produse alimentare. M-a întrebat ce am în plasă şi i-am spus că am o salopetă, o pereche de cizme şi două săpunuri, pe care le primisem de la serviciu. Mi-a cerut să-i dau un săpun surorii lui, care spăla rufele lângă pod, în albia pârâului Valea Rea. I-am dat săpunul şi el i l-a aruncat surorii, care l-a luat şi a început să spele. M-am adus acasă apoi, dar nu m-am întâlnit cu nimeni. Am dat de mâncare la păsări şi m-am culcat. M-am trezit pe la ora 21, pentru că venise la poartă Cristinel Gherasie să mă întrebe dacă ştiu ceva de sora lui, pentru că dispăruse“.

Fratele victimei crede că Avram i-a ucis sora

Cristinel Gherasie a declarat, la ieşirea din sala de judecată, după audierea inculpatului Gheorghe Avram, că acesta este adevăratul criminal: „Eu cred că el este cel care a ucis-o pe sora mea. S-a întors, după care a violat-o şi a ucis-o. Cât timp a fost în închisoare nu a mai fost nicio crimă în sat, iar când a fost liber au fost numai crime. El nu a recunoscut nici uciderea lui Mircea Călescu, pentru care a fost condamnat, dar a fost depistat după seriile banilor pe care-i furase. Oamenii din sat se tem de el, pentru că toţi spun că este un criminal“.
Următorul termen al procesului va avea loc la 10 mai, când va fi audiat fratele minorei omorâte, Cristinel Gherasie.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite