Târgu-Jiu: Avalanşă de pacienţi, înţepaţi de albine şi viespi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit medicilor de la Serviciul de Ambulanţă, numărul pacienţilor înţepaţi de insecte a crescut cu 75 la sută faţă de luna trecută.

Viorica Mogoşanu a ieşit, ieri după-amiază, pe balconul apartamentului, situat în zona 9 Mai, să ia un borcan cu miere. La un moment dat, o viespe a pătruns în balcon şi a înţepat-o în deget. Femeia a intrat imediat în şoc anafilactic, fiind transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu Tudor Vladimirescu. Viorica Mogoşanu a fost salvată la timp de către medici, dar va rămâne în spital sub supraveghere. Evenimentul a avut loc chiar de ziua de naştere a femeii. „Imediat după ce m-a înţepat, am simţit dureri la cap şi mâna stângă. Apoi, am început să tremur şi nu mai puteam vorbi. Un mare ghinion, tocmai în ziua în care împlineam 63 de ani“, a spus, speriată, femeia. Aceasta şi-a petrecut ziua de naştere pe patul de spital. În prezent , se află sub observaţia medicilor, dat fiind faptul că are probleme cardiace.


Trei cazuri pe zi


Doctorii spun că numărul pacienţilor înţepaţi de albine şi viespi a crescut cu 75 la sută faţă de luna trecută. Zilnic, la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Tudor Vladimirescu, sunt aduse trei persoane atacate de insecte.
Numărul gorjenilor înţepaţi de insecte a crescut cu 75 la sută faţă de luna iunie. La noi au fost solicitări cu persoane atacate de viespi, paianjeni, albine sau căpuşe. De vină sunt temperaturile crescute, care le fac mai agresive. Am avut multe persoane în stare gravă. Unii oameni pot face chiar alergii puternice, ceea ce le pune viaţa în pericol, iar alţii pot face stop cardio-respirator. O simplă înţepătură poate duce la deces“, a declarat Florentina Motea, medic la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj. 

Măsuri în cazul înţepăturilor de insecte

Persoanele care, după ce au fost înţepate de albine sau viespi, au o stare proastă trebuie să se prezinte urgent la medic. „Primele măsuri pe care trebuie să le ia pacientul sunt scoaterea acului, spălarea locului înţepăturii cu apă şi săpun, apoi cu un antiseptic. Tratamentele se vor face ulterior în funcţie de simptomatologie“, a spus Florentina Motea.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite