Târgu-Jiu: Autorul crimei pasionale din Schela a fost trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriel Agache, tânărul care şi-a ucis rivalul în dragoste, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.  Acesta riscă până la 25 de ani de închisoare. Totodată, Alina Tărău, iubita sa, în vârstă de 17 ani, va da socoteală în faţa instanţei judecătoreşti pentru nedenunţarea omorului.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au dispus trimiterea  în judecată a inculpatului Mihai Gabriel Agache, de 19 ani, din Târgu-Jiu. La sfârşitul lunii ianuarie 2010, Agache l-a ucis pe Lucian Cândea, în vârstă de 29 de ani, din comuna Schela, pe fondul geloziei şi a conflictului născut între ei din dragostea pentru aceeaşi fată. 

Alina Tărău, domiciliată în satul Gornăcel, comuna Schela este fata pentru care s-a comis crima. Aceasta se întâlnea şi cu unul şi cu celălalt, fără ca cei doi să cunoască acest aspect. Conform materialului de urmărire penală administrat de procurorii Parchetului, fata ştia despre comiterea crimei, dar a omis să încunoştinţeze de îndată autorităţile. Dat fiind acest lucru, adolescenta va fi trimisă în judecată, în stare de libertate, pentru  nedenunţarea unor infracţiuni. Pedeapsa prevăzută de infracţiune este închisoare de la 45 de zile la un an şi şase luni.

image

Alina Tărău, iubita criminalului, dar şi a victimei, a fost trimisă în judecată pentru tăinuire

Lucian Cândea, tânărul ucis cu sânge rece de către Agache, era un băiat liniştit şi apreciat de vecinii din satul Gornăcel. Cadavrul acestuia a fost găsit la câteva zile,  în localitatea Sâmbotin, în curtea unei case părăsite. Scalpul şi faţa acestuia au fost devorate de animale. 

image

Lucian Cândea a fost ucis cu două lovituri de cuţit în zona gâtului şi a toracelui

În ceea ce-l priveşte pe criminal, măsura arestării preventive a fost prelungită de la 30 martie până la 29 aprilie, 2010, urmând ca asupra acestuia să se pronunţe instanţa.  Mihai Gabriel Agache va fi judecat, în stare de arest, pentru săvârşirea infrcţiunilor de omor calificat, tâlhărie, conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.  Autorul crimei riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 15 la 25 de ani. 


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite