Târgu-Jiu: Aurel Ciucur, liceanul care dă ritmul rockerilor de la Joker

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 16 ani, Aurel Ciucur este baterist într-o trupă pe care a înfiinţat-o alături de câţiva amici şi se pregăteşte să devină profesor.

Prima dată, Aurel a cântat cu străbunica lui, când era mic. „Cântam melodii vechi, bătrâneşti. Ea m-a învăţat toate melodiile, am cântat până la vârsta de şapte ani, apoi, m-am înscris la Şcoala de Muzică, la pian. Aveam o orgă mică de jucărie şi îmi plăcea foarte mult să cânt la ea. În clasa a cincea, am ales să cânt şi la tobe, dar în acelaşi timp, am continuat şi cu pianul. Primele tobe mi le-am cumpărat în clasa a şasea, dar de atunci am mai schimbat diverse componente“, spune Aurel.


Vrea să cânte într-o orchestră


Aurel ascultă muzică rock de aproximativ cinci. Alături de câţiva prieteni, de asemenea rockeri, a înfiinţat o trupă de rock, numită Joker. „La început, cântam cu verişorul meu, eu la tobe, el la chitară solo. El s-a înscris la Palatul Copiilor din Târgu-Jiu, iar într-o zi m-a chemat acolo, unde l-am cunoscut şi pe solistul formaţiei. Întâmplarea a făcut să cunoaştem alţi doi băieţi, care cântă la chitară armonie şi chitară bas şi care ni s-au alăturat. Prima dată am făcut repeteţii la mine acasă. Versurile le compune Gigi, care este compozitorului trupei şi cântă la chitară armonie. Avem piese şi în română, şi în engleză. Cântăm rock alternativ. În general, piesele sunt despre adolescenţă şi despre iubire. Până acum am avut trei concerte într-un club din Târgu-Jiu. Avem nouă piese, iar următorul pas este găsirea unui sponsor, pentru includerea melodiilor într-un album. Repet alături de colegii mei de trei ori pe săptămână. Acum urmează să cântăm la Balurile Bobocilor în mai multe licee din Târgu-Jiu“, adaugă tânărul. O altă pasiune a lui Aurel este să cânte la marimba, un instrument de percuție de proveniență africană. „Aş vrea foarte mult să cant alături de o orchestră, este unul dintre planurile mele de viitor“, încheie acesta.


Ce facultate vrei să urmezi?


Îmi doresc foarte mult să merg la Conservator, pentru a-mi aprofunda studiile. Vreau să devin din ce în ce mai bun la percuţie şi să devin profesor de percuţie. O să urmez şi doctoratul, pentru a mă perefecţiona.


Cine te susţine în această activitate?


În primul rând, profesoara mea de percuţie Aurelia Carmen Savu. Ea a fost cea care m-a încurajat foarte mult să cânt la aceste instrumente. Şi părinţii mei m-au susţinut, mai ales că încă din clasa a doua îmi pusesem în gând să îmi fac o trupă de rock.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite