Au vile, dar n-au curent electric

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările de extindere a reţelelor pentru alimentarea cu energie electrică au fost finalizate de anul trecut
Lucrările de extindere a reţelelor pentru alimentarea cu energie electrică au fost finalizate de anul trecut

Proprietarii a şapte case se plâng de faptul că furnizorul de energie electrică refuză să-i branşeze, deşi au stâlpii la poartă. Reprezentanţii CEZ Distribuţie au anunţat că, după un an de aşteptări, problema de pe strada Eroilor din Târgu-Cărbuneşti va fi rezolvată.

Cele şapte familii care şi-au construit casele după ani la rând de muncă, în ţară şi în străinătate, au ajuns la capătul răbdării după ce timp de un an au solicitat de nenumărate ori ca angajaţii CEZ Distribuţie să vină să-i branşeze. Cu toţii sperau în decembrie 2010, când Primăria Târgu-Cărbuneşti a finalizat lucrările de extindere a retelelor pentru alimentarea cu energie electrică, să se mute cât mai repede în vile, însă şi în prezent sunt nevoiţi să locuiască la rude. Adrian Popescu, un tânăr de 24 de ani şi unul dintre cei şapte proprietari, susţine că această situaţie este strigătoare la cer.

„Un an de zile am umblat peste tot. Nu m-am mutat în casă pentru că nu am avut curent. Stau la părinţi, noroc cu ei, pentru că altfel nu ştiu ce făceam. Ni s-a promis că problema va fi rezolvată până la sfârşitul anului. Am făcut nenumărate solicitări. Nu este posibil să trăim în aceste condiţii în secolul XXI”, a spus Adrian Popescu.

Văzând că nimeni nu îi ia în considerare, oamenii s-au îndreptat spre Primăria Târgu-Cărbuneşti, însă nici după intervenţia autorităţilor locale nu s-a luat nicio măsură. „Am plătit un miliard de lei vechi pentru extinderea reţelelor pentru alimentarea cu energie electrică, iar în decembrie 2010 lucrările au fost finalizate. Prin nu ştiu ce birocratism, nici până acum cei de la CEZ nu i-au conectat la reţea. Au venit oamenii peste mine, au depus de trei-patru ori dosarul. Apă mai poţi să aduci cu găleata, necesităţile le faci în fundul grădinii, dar fără curent ce poţi să faci?În loc să se bucure că sunt noi consumatori, îi ignoră”, a precizat Mihai Mazilu, primarul oraşului Târgu-Cărbuneşti.

Promisiuni există

Furnizorul de energie electrică garantează că până la sărbătorile de iarnă toate casele din zonă vor fi iluminate. „Etapele în care entităţile implicate în procesul decizional au analizat condiţiile preluării reţelei electrice de distribuţie în comodat s-au încheiat şi în perioada următoare se va trece la conectarea propriu-zisă a consumatorilor care au depus deja documentaţia necesară pentru a beneficia de  alimentarea cu energie electrică. Racordarea efectivă la reţea poate avea loc gradual până la finalul acestui an”, a precizat Roxana Mărgineanu, specialist în Comunicare, din cadrul CEZ România.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite