Au protestat pentru că le-au fost anulate sporurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 150 de angajaţi din cadrul centrelor de recuperare care aparţin Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj au protestat astăzi, la ora 10,00, în curtea instituţiei, în urma măsurii de anulare a sporurilor care a dus, practic, la înjumătăţirea salariilor.

Astfel, infirmierii care au grijă de persoanele cu handicapuri severe, imobilizate la pat, au ajuns să muncească pe un salariu de 500-600 de lei, petru că sporul de 75% pe care îl primeau pentru condiţii de muncă deosebite a fost şters. Protestatarii fac parte din sindicatul DGASPC Sanitas Gorj. Oamenii au ajuns în pragul disperării, pentru că mulţi dintre ei au mai primit, înainte de sărbătorile de Paşte, salarii de numai câţiva lei, pentru că au primit o parte din sporul pe luna februarie, iar acest drept a fost apoi anulat începând din această şi au trebuit să restituie banii.

Elena Copaci

image

Am primit, la lichidare, un salariu de şapte lei pe luna februarie, pentru că ne-au cerut banii înapoi. Eu nu pot să trăiesc cu aceşti bani“, a spus Elena Copaci, infirmieră la Centrul de recuperare neuropsihică Bâlteni. Această are grijă de persoanele cu handicapuri psihice, unele dintre acestea fiind foarte violente. Liderul Sanitas Gorj, Valentin Popa, a spus că manifestările vor continua în mod organizat şi în săptămâna viitoare: „Este un demers al disperăriri pentru că oamenii nu au ce să pună pe masa de Paşte. Protestele vor începe în mod organizat de săptămâna viitoare, în faţa Prefecturii Gorj, pentru că toate nemulţumirile noastre trebuie să ajungă cunoştinţa prefectului“. Măsura reducerii salariilor îi afectează pe toţi cei 1200 de salariaţi ai DGASPC Gorj. Conducerea instituţiei spune că singura cale pentru a-şi câştiga drepturile este de a apela la justiţie.


Conducerea DGASPC Gorj este alături de salariaţi


Laurenţiu Diaconescu, director executiv adjunct al DGASPC Gorj, spune că nemulţumirile salariaţilor sunt îndreptăţite: „Am primit mai multe adrese de la Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale prin care ni se cerea să modificăm dispoziţiile de reîncadrarare în muncă ale salariaţilor, iar, în caz contrar, vor anunţa Curtea de Coturi şi se va trece la sancţiuni. Din aceste motive s-a luat această hotărâre prin care salariile au fost aproape înjumătăţite. Prin adresele respective nu se recunoaşte niciun drept din contractul colectiv de muncă ce se aplică din decembrie 2009, astfel că venitul salarial s-a redus la jumătate, ajungându-se chiar la minim pe economie. Protestele oamenilor sunt îndreptăţite“. Şi directorul general al instituţiei, Constantin Preoteasa a spus că salariaţii au toate motivele să protesteze.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite