„Doctorii“ în fraude informatice au pierdut procesul cu americanii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii acuzaţi că au păcălit peste o mie de americani pe internet au aflat ieri că rămân în arest. Cele şapte persoane din Bumbeşti-Jiu, Caraş-Severin şi Bucureşti au cerut la Curtea de Apel Craiova să fie puse în libertate.

La termenul de ieri au fost chemaţi şi aproximativ 30 de persoane din Statele Unite ale Americii, care au cerut ca inculpaţii să nu fie puşi în libertate. Horaţiu Bălănescu şi fratele lui, amândoi din Bumbeşti-Jiu, împreună cu alţi cinci tineri din Caraş-Severin, Bucureşti şi Vâlcea au aflat ieri că se respinge recursul formulat împotriva măsurii de menţinere a arestării preventive, emisă de Tribunalul Gorj.

În total 13 persoane sunt suspectate că, în perioada 2009-2011, prin postarea unor anunţuri fictive de vânzare a unor bunuri inexistente în realitate,autoturisme, motociclete, ambarcaţiuni uşoare, produse electronice, au indus în eroare mai mulţi cumpărători on-line, în cadrul platformelor de comerţ electronic, cărora le-au fost transmise informaţii false cu privire la realitatea anunţurilor, modalitatea de achiziţie, plata preţului, identitatea vânzătorului. Printre victime se numără o mie de persoane, iar prejudiciul este de aproximativ 20 milioane de dolari. Din cele 13, doar şapte se mai afla în arest, printre ei fiind şi doi stomatologi, din Bumbeşti-Jiu şi Caraş-Severin. Toţi sub aceeaşi acuzaţie, de comitere de fraude informatice.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite