Târgu-Jiu: Au pătimit la cumpărături în Vinerea Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La orele de vârf şoferii au circulat bară la bară pe arterele principale din municipiul Târgu-Jiu.Cea mai aglomerată a fost zona Pieţei Centrale unde poliţiştii rutieri au supravegheat traficul pentru a evita blocajele.

Ca în fiecare an, în ajunul Paştelui, străzile municipiului se aglomerează. Astăzi, s-a circulat bară la bară în zona Pieţei Centrale şi Pieţei 9 Mai, unii şoferii pierzându-şi răbdarea din cauză că nu puteau înainta.
Mi-a dat nevasta lista de cumpărături şi am intrat prin angroul de la Piaţa Centrală. A fost puhoi de lume, ne-am îmbrâncit şi ne-am călcat în picioare. După o oră am ieşit să-mi iau maşina din parcare. Aici a început din nou calvarul“, a spus Ştefan Truţă, de 57 de ani, din Târgu-Jiu.

image

La intrare în parcarea de la Rodna s-a format coloană de maşini

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Gorj, numărul agenţilor a fost suplimentat în această perioadă. „Peste 500 de poliţişti rutieri vor acţiona astăzi şi mâine pentru menţinerea ordinii publice, asigurarea fluenţei traficului rutier şi prevenirea accidentelor. De Înviere se va acorda o deosebită atenţie Mănăstirilor Tismana, Lainici şi Polovragi, unde se preconizează un aflux mare de credincioşi“, a declarat Bogdan Scafeş. 



Înghesuială la cozonacii de casă

Îmbulzeală mare a fost şi la cele două supermarketuri din oraş. Majoritatea clienţilor s-au orientat spre rafturile cu ouă, cozonaci, carne, legume, fructe şi băuturi. „Aici găsesc de toate şi plătesc o singură dată. Scap mai repede şi am timp de pregătiri“, a spus Rodica Moianu, casnică de 47 de ani, din Preajba.

image
image

Carmangeriile din pieţe, dar şi cofetăriile au fost supraaglomerate. Gospodinele care au fost mai mult pe la serviciu şi nu au avut timp de cozonaci i-au cumpărat gata preparaţi. Administratorii recunosc că abia mai fac faţă solicitărilor, unii dintre ei ajungând chiar să refuze clienţi. „Nu mai primim comenzi pentru că nu le putem onora. Încă de săptămâna trecută s-au comandat 200 de cozonaci de casă cu rahat, cacao şi nucă“, a declarat Ionuţ Vâlceanu, administratorul unei cofetării.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite