Târgu-Jiu: Au făcut vaccinul după două ore de aşteptare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele asigurate le-au îngreunat munca medicilor
Persoanele asigurate le-au îngreunat munca medicilor

Zeci de locuitori din Târgu-Jiu fără asigurare de sănătate au aşteptat astăzi ore în şir la uşa secţiei de boli infecţioase, din cadrul Spitalului Judeţean, pentru a se imuniza impotriva gripei noi.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a luat decizia ca centrul de vaccinare să fie înfiinţat în Secţia de Boli Infecţioase. Aici se poate vaccina orice persoană neasigurată, care doreşte să se imunizeze împotriva noului virus gripal AH1N1. Cadrele medicale i-au îndrumat pe asiguraţi să meargă la medicii de familie. „Am vaccinat 32 de persoane şi mai avem la această oră 68 de vaccinuri. Mâine vom primi alte doze, dar oamenii trebuie să înţeleagă clar că în acest centru sunt aşteptate doar persoanele neasigurate“, a declarat medicul Luminiţa Manea, din cadrul secţiei de boli infecţioase.

Am stat două ore la coadă. Nici când ne plătim ratele la bancă nu aşteptăm atât de mult. Dacă ar fi sute de oameni ce ar face?“, a spus Ion Matei, un bătrân din Târgu-Jiu. Munca celor de la centrul de vaccinare a fost îngreunată de persoanele asigurate, care au vrut cu orice preţ să se vaccineze astăzi. „Am fost la medicul de familie şi mi-a spus că nu mai are vaccinuri. Vreau neapărat să mă asigur că nu o să fac gripă porcină şi am venit aici, la Pasarelă, ca să văd dacă pot să fiu vaccinat în acest centru. Am avut noroc“, a declarat Niculaie Ciutură, un târgujian în vârstă de 73 de ani.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite