Târgu-Jiu: Au făcut pe Moş Crăciun pentru copiii nevoiaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Copiii au fost mulţumiţi de daruri
Târgu-Jiu: Copiii au fost mulţumiţi de daruri

Moş Crăciun a venit mai devreme anul acesta pentru opt copii de la Liceul de Muzică din Târgu-Jiu. Elevii cu o situaţie materială precară au primit din partea unei asociaţii brăduţi, îmbrăcăminte, jucării, rechizite şi dulciuri.

Fraţii Ciolacu, cinci la număr, studiază la Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Târgu-Jiu. Mai au acasă o surioară mai mică şi toţi trăiesc doar din banii câştigaţi de tată, care lucrează ca instalator, dar fără forme legale de muncă. Mama este casnică şi are grijă de cei şase copii, care astăzi au primit din partea Asociaţiei „Copiilor Defavorizaţi 2006“ mai multe daruri. „Aici sunt mai mulţi copii defavorizaţi, ai căror părinţi au rămas fără locuri de muncă. Ne-am gândit să le facem o bucurie înainte de Crăciun şi să le oferim aceste daruri, ca să se bucure şi ei de spiritul sărbătorilor. Din partea fundaţiei am cheltuit 300 de lei, iar restul produselor au venit din sponsorizări. Le-am oferit câte un brăduţ, paltonaşe, geci, lenjerie, blugi, căciuli, fulare, dulciuri şi jucării“, a precizat vicepreşedinta asociaţiei, Elena Dumitrescu.


Copiii, bucuroşi de daruri


După ce au primit cadourile, copiii au început să scotocească nerăbdători în pachete, pentru a vedea ce le-a adus Moşul. Alexandra Ciolacu are 13 ani şi studiază pianul şi chitara de ani buni. Din păcate, nu şi-a permis să îşi achiziţioneze decât o chitară mai veche, dar încă speră ca Moşul îi va aduce la un moment dat un pian. „Ne descurcăm mai greu cu banii, câteodată avem, câteodată nu. Cu criza asta de bani nu cred că o să vină Moşul la noi de Crăciun“, a spus Alexandra. Fratele ei, Robert, are 12 ani şi cântă şi el la chitară şi pian. „Au fost momente când am dus-o mai greu cu banii. Ne bucurăm că am primit acest cadouri“, a adăugat băiatul. Maria Ciolacu are 8 ani şi îşi doreşte ca de Crăciun să primească în dar o păpuşă şi un ghiozdan. „Mă bucur că am primit daruri. Mie îmi place Crăciunul, mai ales când ninge“, a spus micuţa. „Eu sunt casnică, am grijă de copii. Ne descurcăm din ce câştigă soţul. Nu cred că aveam bani să le cumpărăm cadouri, consider gestul de astăzi unul binevenit“, spune Niculina Turcu, mama copiilor.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite