Târgu-Jiu: Au dat amenzi dure, alertaţi de accidente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai aspre sancţiuni le-au primit conducătorii auto prinşi de poliţişti la volanul unor maşini fără asigurare obligatorie. După ce o bătrână şi-a pierdut viaţa în urma unui teribil accident produs pe trecerea de pietoni, oamenii legii desfăşoară razii de amploare în Târgu-Jiu.

O femeie de 79 de ani, din Târgu-Jiu, a murit la începutul acestei săptămâni, strivită sub roţile unei maşini de gunoi, chiar pe trecerea de pietoni. Alte câteva persoane au ajuns la spital pentru că au încercat să traverseze strada în grabă şi prin locuri nepermise. Acestea au fost motivele pentru care poliţiştii târgujieni au desfăşurat aseară o razie de amploare în municipiu. Pe lângă şoferi şi pietoni indisciplinaţi, oamenii legii au mai descoperit în trafic maşini înmatriculate în străinătate, fără asigurare, şi conducători auto care circulau pe contrasens.


Taxaţi drastic pentru că n-au oprit la zebră


„Acţiunea de aseară, justificată de evenimentele rutiere din ultima perioadă, s-a desfăşurat în municipiul Târgu-Jiu. Numai pe parcursul a 45 de minute au fost identificaţi trei conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversare, dar şi patru pietoni care traversau neregulamentar. Au fost reţinute trei premise de conducere, iar valoarea amenzilor aplicate a depăşit 3.700 de lei“, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Gorj. Dacă în cazul şoferilor amenda este cuprinsă între 268 şi 335 de lei, pietonii vor scoate din buzunar între 134 şi 201 lei. Şoferii care circulau illegal cu autoturisme cu numere străine au fost sancţionaţi drastic. În această situaţie s-a aflat şi Dumitru Roşulescu, un bărbat din Târgu-Jiu. „Nu înţeleg de ce trebuie să dau numerele jos acum şi de ce să le schimb? Maşina e înmatriculată în Italia şi am făcut asigurarea în România. Care e problema?“, i-a întrebat şoferul pe oameni legii. „Dacă e înmatriculată în alt stat, acolo trebuie plătită şi asigurarea. Bărbatul nu a avut această poliţă de asigurare valabilă şi i-au fost retrase plăcuţele de înmatriculare şi certificatul, până când va intra în legalitate. A fost sancţionat cu 1.268 de lei“, a spus Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite