Târgu-Jiu: Aşteaptă de 19 ani să afle cine i-a ucis cu bestialitate sora

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii de la Parchetul instanţei supreme vin în judeţ, pentru a relua cercetările în dosarul oribilului omor de acum 19 ani. Anchetatorii au un suspect şi încep să strângă probe împotriva lui, după ce au primit de la medicii legişti confirmarea finală că nu Marcel Ţundrea este vinovatul.

Marius Iacob, procurorul-şef al Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a anunţat că Institutul Naţional Mina Minovici a transmis rezultatul final al expertizei ADN în cazul crimei comise în 1992, la Pojogeni. Acesta confirmă oficial că Marcel Ţundrea nu este vinovat pentru omor. Drept urmare, o echipă coordonată de Iacob se va deplasa luni la Târgu-Jiu, pentru a relua cercetările şi a-l identifica pe adevăratul ucigaş.

Suspendarea prescripţiei, pas obligatoriu

Venim în judeţul Gorj, pentru că expertiza primită recent de la Institutul de Medicină Legală confirmă că nu Ţundrea este autorul crimei. Încercăm acum să invocăm o suspendare a prescripţiei executării pedepsei, pentru că au trecut mai mult de 15 ani de la comiterea faptei. Pot spune că autorul se află în judeţul Gorj, în libertate. Vor fi reluate audierile şi vrem să finalizăm acest caz“, a precizat Marius Iacob.

image


Fratele Mioarei Gherasie, minora din Pojogeni care, la 16 iunie 1992, a fost violată şi ucisă cu bestialitate, îşi doreşte să afle numele criminalului şi este dispus să le ofere ajutor anchetatorilor.

image

Mă bucur că sunt reluate cercetările şi sunt pregătit să colaborez cu procurorii. Sunt dispus să-mi iau şi liber de la serviciu ca să-i ajut. Vreau să ştiu cine mi-a omorât sora. Cei bătrâni, care puteau să dea mai multe declaraţii, au murit, dar mai sunt persoane care pot oferi informaţii“, a spus Cristinel Gherasie, de 36 de ani.

Anchetă dificilă

Liliana Clima, avocata care a dovedit nevinovăţia lui Marcel Ţundrea, salută reluarea cercetărilor, deşi crede că ancheta va fi dificilă. „Mă bucur că s-a declanşat urmărirea şi sunt foarte curioasă cum vor proceda, ţinând cont că 90 la sută din cei care puteau să fie audiaţi au decedat. Cred că nu s-a dat numele suspectului pentru a se asigura o mai bună desfăşurare a anchetei. Dacă au proba genetică, pot să-l ridice direct, însă este nevoie de suspendarea prescripţiei“, a conchis Clima.

image
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite