Târgu-Jiu: Astăzi se împlineşte o lună de la moartea tânărului ucis de iubirea pentru profa de română

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Alexandru Popovici şi Ramona Mischie
Foto: Alexandru Popovici şi Ramona Mischie

Pe data de 25 noiembrie, Alexandru Popovici s-a sufocat cu o pungă în care a pulverizat gaz de brichetă şi insecticid. Părinţii îndureraţi îşi plâng fiul şi spun că au parte de un Crăciun îndoliat.

Povestea de iubire dintre Alexandru Popovici şi Ramona Mischie s-a terminat pentru tânărul de 19 ani în aceeaşi lună în care s-a înfiripat. Pe data de 25 noiembrie 2009, la ora 13.00, acesta a fost găsit fără suflare în camera sa. După 18 tentative de sinucidere, Alex şi-a încheiat socotelile cu viaţa, sufocându-se cu o pungă în care a pulverizat gaz de brichetă şi spray pentru insecte. Nimeni nu a înţeles în acea zi de noiembrie ce anume l-a determinat pe tânărul de 19 ani să recurgă la acest gest. Mai târziu însă familia şi anchetatorii au descoperit în calculatorul sinucigaşului mai multe documente în care băiatul şi-a justificat fapta. Dragostea pentru Ramona Mischie, tânăra care i-a fost profesoară de limba română în clasa a XII-a, la Colegiul Tehnic "General Gheorghe Magheru", l-a făcut pe Alexandru să-şi dorească moartea. În urma lui au mai rămas doar scrisorile de adio şi discuţiile de pe messenger, dintre el şi profesoara de română. 

O să fie încã unul mort...curând o să uite de el... ....şi stiu că nu o să se ţină cont de ceea ce am scris aici decât ..poate..pentru o scurtă perioadă.... Asta e… nu cred că mai exista cineva în lumea asta care să respecte ceva...întreaga viaţă... Nimic nu o să se mai schimbe niciodatã. E bine măcar că eu am scăpat. … Ce lume oribilă. Am nevoie de un loc unde să se gaseascã dragostea la orice pas", nota Alexandru, în scrisorile de adio.

Astăzi s-a împlinit o lună de la moartea acestuia iar părinţii au avut parte de un Crăciun îndoliat. Alexandru obişnuia ca, în această zi sfântă, să asculte colinde şi să le ofere celor dragi cadouri simbolice. Familia îi va face mâine pomana de patru săptămâni. Ramona Mischie a refuzat să ia legătura cu părinţii fostului său elev, alături de care a trăit, spune ea, doar o „poveste de iubire platonică".

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite