Târgu-Jiu: Asistenţii sociali îşi cer drepturile înapoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ o sută de angajaţi din centrele care aparţin Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au protestat astăzi. Aceştia au pichetat Prefectura timp de două ore, fiind nemulţumiţi de salariile mici şi neacordarea sporurilor, care le-au fost tăiate în luna februarie.

După ce le-a fost tăiat sporul pentru condiţii grele şi periculoase, în valoare de 75 la sută din salariu, angajaţii din centrele care aparţin de DGASPC Gorj s-au trezit că abia îşi mai pot întreţine familia cu salariul care practic s-a înjumătăţit. „Am rămas fără singurul spor pentru condiţii grele şi periculoase de muncă. Nu ne-au mai rămas decât vechimea şi turele de noapte. Mi s-a micşorat salariul cu 500 de lei. Am doi copii minori, sunt singura lor întreţinătoare, fac naveta zilnic, câte 50 de kilometri. Îmi este extrem de greu în această situaţie“, spune Laura Avrămoiu, asistentă medicală la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Adulţi „Bâlteni“. Aproximativ 90 la sută dintre angajaţi fac naveta zilnic, unii venind chiar şi de la distanţe mai mari de 50 de kilomteri, în condiţiile în care sumele pentru transport nu se mai decontează. „Vrem drepturile salariale pe care le aveam în 2009. Aveam transportul asigurat, medicamente şi hrană. Acum nu mai avem nimic, nici măcar singurul spor. Aveam salariul 1.350 de lei, iar acum îl am de 910 lei“, adaugă Anghelina Linoiu, reprezentantul Sindicatului Ambulanţa. „Salariul a ajuns să fie diminuat cu 50 la sută. În decembrie luam 1.200 de lei, iar acum iau 600 de lei. Banii aceştia îi dau pe rata de la banca. Munca pe care o facem noi este foarte grea, îngrijim copii cu handicap, lucru care necesită  încordare continuă. Sunt colege care îşi întreţin singure familia. Cum o să se mai descurce de acum încolo?“, spune Mihaela Dănciulescu, infirmieră la Centrul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap.


Consiliul Judeţean şi DGASPC sunt de vină


„Suntem nemulţumiţi de salarii , am ajuns la nivelul din 2006. Considerăm că trebuie respectată o lege. Am ajuns să ieşim în stradă pentru a ne cere drepturile. Vinovaţi sunt angajatorii. S-au găsit nişte nereguli în actul administrativ al ordonatorului de credite, în speţă Consiliul Judeaţean“, a precizat liderul Sindicatului Ambulanţa, Cristi Aldescu. Cei 1.200 de angajaţi din sistem îi învinuiesc de tăiarea sporurilor pe reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj şi conducerea DGASPC. Aceştia se apară şi spun că totul porneşte de la nivel central.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite