Târgu-Jiu: Asistenţii medicali, atraşi peste hotare cu salarii de 50.000 de euro. Află ce spun pacienţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oferta vine din partea norvegienilor, care au la dispoziţie nouă locuri de muncă în Spitalul Universitar Haukeland.Cosmin Băban lucrează la Unitatea de Primiri Urgenţe din Târgu-Jiu ca asistent generalist şi consideră propunerea străinilor extrem de avantajoasă.

Asistenţii medicali chirurgicali din judeţ mai au la dispoziţie două săptămâni ca să se înscrie pentru unul dintre cele nouă posturi oferite de Spitalul Universitar Haukeland, din Norvegia. „Termenul limită pentru aplicare este 30 aprilie. Salariul este cuprins între 45.000 şi 51.000 de Euro brut pe an, deci ar rămâne cu aproximativ 3.700 de euro lunar. Se cere cunoaşterea limbii norvegiene sau învăţarea acesteia în cel mai scurt timp şi se oferă şi ajutor pentru găsirea unei locuinţe. Se lucreaza intr-un mediu profesionist pe trei schimburi. Cei interesaţi trebuie să aibă studii de specialitate”, a precizat Romeo Chiriac, consilier superior de formare profesională în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj.

Salariile pe care le-ar putea câştiga peste hotare nu îi lasă indiferenţi pe oamenii în halate albe, singurul inconvenient fiind dat de îndepărtarea de familie. Cosmin Băban, un asistent din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) Târgu-Jiu, spune că salariul oferit de norvegieni ar fi de zece ori mai mare decât cel pe care îl încasează acum.

„În ţară câştig de zece ori mai puţin”

Oferta este avantajoasă. Eu sunt asistent generalist şi pot să lucrez în orice domeniu. Cu siguranţă aş fi tentat să plec dacă ar fi o ofertă astfel încât să pot să-mi iau familia cu mine. În ţară câştig de zece ori mai puţin. Am avut ofertă pentru Franţa, dar nu am putut pleca din cauză că distanţa este prea mare şi am un copil de şase ani. Acum regret. Am foarte mulţi prieteni care lucrează în Anglia şi Italia şi au salarii de 2500 de lire pe lună. Acolo se munceşte mai puţin şi numărul pacienţilor este mai mic“, a spus asistentul târgujian, în vârstă de 39 de ani.

image

Pacienţii spun că ar fi o mare pierdere dacă personalul medical ar accepta ofertele străinilor. „Am numai cuvinte de mulţumire pentru angajaţii spitalului. Păcat că noi avem oameni valoroşi în ţară şi de obicei aceştia pleacă pentru salarii mai bune“, declară Dumitru Joiţa , în vârstă de 55 de ani din Bălăneşti.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite