Târgu-Jiu: Are grijă de consumatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Mihaela Răducan
Foto: Mihaela Răducan

Ştie să aprecieze frumos şi lucrul de calitate. Mihaela Răducan nu iartă niciun comerciant care încalcă legea pentru a scăpa de marfa de pe rafturi şi a soluţionat, de-a lungul timpul, mii de sesizări primite de la gorjeni.

Viaţa este ca o călătorie şi cu cât ştii să te bucuri de ea, cu-atât călătoria e mai plăcută. Dacă nu toate staţiile sunt pline de flori, trebuie să lupţi ca toată viaţa să nu fie o povară. De acest lucru este convinsă Mihaela Răducan, şefa Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Gorj, care s-a dovedit a fi o luptătoare în adevăratul sens al cuvântului. Cel care i-a jurat iubire veşnică s-a stins din viaţă într-un accident cutremurător, iar Mihaela Răducan a găsit puterea de a merge mai departe, fiind nevoită să-şi ascundă durerea pentru ca singurul ei copil să depăşească acest moment cutremurător.

Trebuie să-mi păstrez optimismul şi să-i aduc copilului meu în viaţă un pic de echilibru. Viaţa nu e în alb şi negru, ci în tonuri de gri. Vreau ca fiul meu să devină un om în viaţă“, spune Mihaela Răducan.

Dincolo de familie, şefa de la instituţia care până nu demult era cunoscută sub denumirea de OPC Gorj se poate mândri şi cu bogata activitate desfăşurată în ultimii 16 ani ca şi inspector.

După ce am terminat facultatea de la Iaşi, am lucrat patru ani la Cooperaţia Meşteşugărească, unde mi-am început stagiatura. Acolo am învăţat să întocmesc primele acte şi desfăşuram o muncă de birou. Întâmplător, am aflat că este scos la concurs postul de inspector la OPC şi am optat pentru un loc de muncă în administraţie. Acum, după 16 ani petrecuţi în administraţie, cred că un om se formează foarte greu, fiind nevoie să începi de jos, să treci prin toate etapele ca să poţi coordona activitatea într-o instituţie. Trebuie să ai abilităţi de comunicare şi pur şi simplu să faci faţă unor alte probleme“, declară Mihaela Răducan.

A soluţionat mii de reclamaţii

De trei ani, aceasta conduce Instituţia Protecţiei Consumatorilor  Gorj, timp în care a soluţionat peste 1.500 de reclamaţii şi a aplicat sute de amenzi:„Ca şi inspector, am soluţionat mii de reclamaţii, iar ca director m-am ocupat de aproximativ 1.500 de sesizări. Nu au lipsit nici sancţiunile. Consider că amenda este o modalitate prin care un om e constrâns să rezolve o problemă pe care, de multe ori, o lasă pe mai târziu“. Şi, cum reuşitele se obţin de obicei doar prin munca în echipă, Mihaela Răducan se poate mândri cu subalternii săi. „Am reuşit să lucrez foarte bine cu cei din colectivul pe care îl am aici. Colegii au fost alături de mine, atât la bine, cât şi în momentele grele prin care am trecut. Dacă eu am obţinut calificativul foarte bine, acest lucru se datorează lor, pentru că şi-au făcut munca exemplar“, mai declară şefa de la CJPC Gorj.  Aceasta spune că unele dintre cele mai frumoase amintiri le-a avut în facultate, când s-a îndreptat către Iaşi. A trebuit rapid să renunţe la perfectul simplu, pentru că altfel nu se mai terminau bancurile cu olteni.

Ce-i place:
„Consider că a sosit momentul să mă îndrept mai mult spre lectură. Citesc în general cărţile scriitorilor români, iar recent, am recitit «Arta conversaţiei», scrisă de Ileana Vulpescu. Îmi place să fiu înconjurată de oameni. Cu cât cunosc mai mulţi oameni şi pot să le rezolv problemele, cu atât sunt mai mulţumită de ceea ce fac. Rămâne un sentiment de lucru bine făcut, de împlinire“.

Ce nu-i place:
„Evit întotdeauna singurătatea. Nu-mi place să stau la bucătărie, iar mama este cea care mă susţine din acest punct de vedere. Nu-mi plac oamenii morocănoşi şi fără simţul umorului. Cel mai mult mă deranjează vulgaritatea”.

De ce v-aţi îndreptat către Protecţia Consumatorilor?

M.R.: În anul 1994, când am venit aici, a fost scos la concurs un post pe profilul meu de activitate şi mi s-a părut o oportunitate diferită de ceea ce făcusem timp de patru ani la Cooperaţia Meşteşugărească. Am plecat de la o muncă de birou către munca de teren, iar de atunci am soluţionat mii de reclamaţi primite de la gorjeni.

Care este cea mai mare realizare de până acum?


M.R. Dincolo de reuşitele de care am avut parte la locul de muncă, sunt foarte mândră de băiatul meu, care are rezultate şcolare bune, obţinând chiar şi bursă de merit. El este cea mai mare realizare a mea. Cu toate că am trecut prin momente grele în viaţă, pentru el mi-am păstrat optimismul şi am mers mai departe, cu bune şi cu rele.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite