Târgu-Jiu: Ansamblul folcloric Doina Gorjului, ameninţat cu evacuarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea care se ocupă de lichidarea organizaţiei care deţinea Casa de Cultură vrea să-i dea afară pe folclorişti din spaţiul pe care-l ocupă. Ansamblul «Doina Gorjului» a fost dat în judecată de societatea Consulting Company pentru că nu şi-ar fi achitat chiria, iar contractul de închiriere a expirat.

Conducerea Ansamblului Artistic Profesionist a primit o citaţie prin care instituţia este chemată în judecată de către societatea de lichidare Consulting Company, pentru evacuarea din spaţiul pe care-l ocupă. Procesul a fost deschis la Tribunalul Gorj, iar primul termen este programat pe data de 7 iunie. Ansamblul «Doina Gorjului» funcţionează într-un spaţiu din incinta Casei de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu, care este disputat de către o fundaţie şi Uniunea Judeţeană Gorj a CNSLR Frăţia. În acţiunea depusă la instanţa de judecată de Consultin Company se specifică faptul că ansamblul folcloric nu a plătit chiria pe anii 2010 şi 2011, iar cntractul de închiriere a expirat de la sfârşitul anului 2009. „Este pusă în pericol instituţia de cultură emblematică a judeţului Gorj. Noi sperăm să nu se ajungă până la evacuare. Noi achităm chiria, dar la Uniunea Judeţeană a CNSLR Frăţia şi suntem la zi cu toate plăţile“, a spus Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului folcloric «Doina Gorjului».

Divergenţe între o fundaţie şi sindicate

Casa de Cultură a Sindicatelor este disputată de Uniunea Judeţeană a CNSLR Frăţia şi Fundaţia Casa de Cultură a Sindicatelor, între care există mai multe procese. Fundaţia, care a administrat Casa de Cultură, a intrat în procedură de lichidare din cauza datoriilor de peste 900.000 de lei. Valentin Popa, preşedintele Uniunii Judeţene a CNSLR Frăţia Gorj, a precizat că Doina Gorjului a achitat la zi chiria pentru spaţiul pe care-l ocupă către sindicate: „Fundaţia a intrat în pocedură de faliment din cauza datorii: „Toţi chiriaşii noştri au fost acţionaţi în judecată pentru evacuare. Au contracte de închiriere cu Uniunea Judeţeană, care administrează Casa de Cultură în numele Agenţiei Naţionale a Caselor de Cultură din România. E încă un abuz pe care-l fac şi intenţionez depun o plângere penală“.

Patru procese

Reprezentanţii Uniunii Judeţene Gorj a CNSLR Frăţia nu recunosc fundaţia care administrat Casa de Cultură. „Am deschis patru procese. Am solicitat anularea transferului casei de cultură pentru că s-a luat un bun care nu era a lor şi s-a trecut la o organizaţie privată“, a menţionat Valentin Popa.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite