Angajatorii nemţi au redus pretenţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salariul brut pentru cele zece posturi de asistenţi medicali este de 2.000 de euro pe lună, iar ca bonus se acordă sprijin în găsirea unei locuinţe Adelina Dinică, o târgujiancă de 22 de ani, se numără printre cei care au optat deja pentru unul dintre aceste posturi.

Pentru prima dată, angajatorii străini au renunţat să le mai ceară gorjenilor cunoaşterea unei limbi străine, după ce au constatat că aceasta este una dintre cele mai mari piedici, chiar şi în cazul meseriei de medic sau asistent medical. Ultima ofertă trimisă la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj a venit din partea nemţilor, care au anunţat că angajează asistenţi medicali şi oferă salarii care nu îi lasă indiferenţi nici pe cei mai bine plătiţi angajaţi din sistemul sanitar din judeţ. „Pentru cele zece locuri de asistenţi medicali în Germania nu este condiţie de cunoaştere a unei limbi străine, iar salariul este de 2.000 de euro brut lunar. Se fac nişte cursuri de limba germană acolo, în şcolile proprii. Am primit mai multe telefoane, iar unele persoane şi-au depus deja CV-ul. Li se asigură ajutor în găsirea unei locuinţe şi nu există termen limită de depunere a CV-urilor. Perioada pentru care se va încheia contractul de muncă se negociază la faţa locului”, declară Ana Maria Niculescu, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj.

Gorjenii, curajoşi în faţa miilor de euro

Imediat după ce a aflat de aceste joburi, Adelina Dinică, o târgujiancă de 22 de ani, s-a interesat de documentele de care are  nevoie pentru a pleca în străinătate. „Chiar îmi caut un loc de muncă. Am absolvit luna aceasta Şcoala Postliceală de Asistenţi Medicali Carol Davila şi aştept să iau diploma. Nu am mai lucrat în domeniu, dar chiar m-ar interesa un job în Germania. Pe cine nu ar interesa un salariu de 2.000 de euro? Chiar dacă nu am mai fost niciodată plecată, sunt pregătită să merg în străinătate. Condiţiile sunt foarte bune, mai ales că nu se cere cunoaşterea limbii germane. Mă descurc cu italiana, engleza, cu germana nu. Desigur că mi-aş fi dorit să muncesc înţară, chiar şi pe 1.000 de lei, pentru că aş fi aproape de casă, dar, dacă nu există această posibilitate, acceptăm şi aceste variante”, a spus proaspăta absolventă a Şcolii Sanitare Postliceale de Asistenţi Medicali Carol Davila din Târgu-Jiu. Reprezentanţii AJOFM Gorj i-au spus şi  ce documente trebuie să pună la dosar: „În general trebuie să se prezinte cu un cazier judiciar din care să reiese că nu au antecedente penale, adeverinţă de la medical de familie cu specificarea că este apt pentru muncă, cu menţiunea clinic  sănătos, cartea de identitate şi un CV”.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite